Korona

[ Izvor: N1 ]

24. 01. 2021. 19:35 7

Dr Radovanović: Apsurdno da Vučić rešava sva pitanja

I predstavnici vlasti i stručnjaci saglasni su da građani treba da budu vakcinisani što pre, ali i da im se omogući, kao što im je obećano, da vakcinu mogu da izaberu, ali - to u ovom momentu ipak nije moguće. U praksi. U teoriji, odnosno na internetu, mogu da se izjasne čime žele da se imunizuju. Ako ne izaberu kinesku, sigurno je jedino - da će čekati.

Izrazili ste interesovanje i zaokružili koju vakcinu želite, a u stvarnosti je, međutim, kao u poslovici "poljubi ili ostavi". Izbor građana Srbije svodi se polako na vakcinu iz Kine, piše N1.

- Rat je ljudi, rat je u pravom smislu te reči. U pitanju su životi ljudi. Kad kažem životi -da bi ljudi razumeli, sad neko kaže gubite pola sata na vakcinaciju… Ne, ne - pitanje vakcine je pitanje ekonomskog opstanka - ističe predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Redovi za vakcinu danas su veći, a epidemiolog Zoran Radovanović misli da je to zbog predsednikove izjave da za sedam dana možda više vakcine neće biti.

- Ovde se i vlada zastrašivanjem, to nije neobično, jedino što je taj poziv imao pozitivan efekat, epidemiološki gledano – celishodno je da što veći procenat populacije bude na taj način zaštićen - odgovara epidemiolog Zoran Radovanović.

I članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević poručije sa Sajma da je vakcinacija opšte dobro za sve.

- Kako mi budemo jačali, tako će virus da slabi i to nam je jedino oružje u borbi sa ovim virusom. A mi sada jasno vidimo tu svetlost na kraju tunela, koja je sve jača i jača - navela je Kisić Tepavčević.

Fajzerova i ruska vakcina kasne u Srbiju, međutim tu je, kako kaže predsednik Vučić, najbolja vakcina i otkriva kako je saznao da je vakcina koju građani Srbije najviše primaju baš najkvalitetnija.

- Pošto sam u jednom izveštaju jedne zapadne tajne službe, koje inače niko ne čita, ja sam na nekoj sedamdeset i nekoj stranici pročitao u jednom pasusu da je kineska vakcina najbolja i trudio sam se da do nje dođemo - istakao je Vučić.

A tu izjavu Aleksandra Vučića komentarisao je dr Zoran Radovanović.

- Potpuno je apsurdno da predsednik države, pogotovo predsednik jedne političke partije, rešava sva naša pitanja. To znači da izvršni organi - Vlada, ministarstvo ili ne postoje ili nisu sposobni, a tako je vladao samo afrički car Bokaso - navodi Radovanović.

Međutim, predsednika niko ne može zaustaviti u njegovom poslovima, a građanima ne otkriva koliko plaćaju vakcinu. Kaže da je još u oktobru pisao kineskom predsedniku Siju i da je on spustio cenu kao da će se boriti za nove vakcine.

Dok čekamo da se predsednik snađe i dok ne možemo da pitamo kako se troše naše pare, obećanje je da svi koji su primili do sada vakcinu – da će primiti revakcinu istog proizvođača, zaključuje N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati