Korona

V. T.

23. 01. 2021. 21:10 5

Korisnicima ne daju u bolnicu: Korona u staračkom domu

U privatni Dom za stare „Agape“ ušla je korona, a pojedini korisnici javljaju našoj redakciji da iako su zaraženi, dom ne mogu da napuste i odu na lečenje u bolnicu. Iz uprave doma kažu da su svi zaraženi zbrinuti i izolovani, te da imaju svu neophodnu medicinsku negu.

- Tačno je da je korona ušla u naš dom. Zvali smo odmah Zavod i preključe smo testirali sve korisnike i odmah su stigli i rezultati. Mi ovde imamo i brze testove i svu neophodnu medicinsku negu - kaže za Direktno vlasnica „Agapea“ Marijana Blažević. 

Koronu su u dom "Agape" uneli radnici. Oni koji su, kako kaže Blažević, bili sumnjivi, testirani su i odmah po saznanju poslati kućama i neće raditi dok se ne oporave.

- Bolesni primaju svoje trapije, fizički su razdvojeni od ostalih, odnosno u karantinu su. Ovde imamo i vizire, zaštitna odela, terapiju kiseonikom, sve je po propisima što se tiče medicinskog dela - ističe Blažević.

Sin korisnice Doma za stare "Agape" (ime poznato redakciji), međutim, tvrdi da njegovoj majci ne daju da, iako se zarazila koronom, iz doma ode na bolničko lečenje. On kaže da je njegova majka pogoršanog zdravstvenog stanja i da joj je hitno neophodna adekvatna nega koju može dobiti samo u bolnici.

Vlasnica i direktor doma nisu želeli da komentarišu tvrdnje korisnika da oboleli od koronavirusa nemaju adekvatnu negu i da ne mogu da izađu iz doma.

U domu se trenutno nalazi 42 korisnika, a na naše pitanje koliko je korisnika doma trenutno zaraženo koronavirusom iz uprave "Agape" poručili su nam da ovu informaciju zatražimo od Zavoda za javno zdravlje i nadležnog ministarstva, jer oni nisu dužni da je daju medijima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati