Korona

M. Ž.

18. 01. 2021. 17:06 15

"Vučić hteo da pokloni vakcine, ali platićemo"

Severna Makedonija od Srbije dobija 8.000 Fajzer vakcina, objavio je premijer Zoran Zaev. On je na društvenim mrežama napisao da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je prihvatio da pomogne Severnoj Makedoniji i dodao da će detalji biti utvrđeni u toku dana. Zaev je odbio da vakcine budu "Vučićev poklon", već će Makedonija platiti svaku dozu.

- Imamo lepu, srećnu vest. Dobijamo od Srbije 8.000 Fajzer vakcina. Predsednik Vučić mi je danas potvrdio da će nam Srbija pomoći sa vakcinama iz svoje nabavke, koje ćemo platiti po nabavnoj ceni - rekao je premijer Severne Makedonije.

Prethodno je novinarima rekao da može da potvrdi "srećnu vest" da će Srbija Severnoj Makedoniji poslati namanje 8.000 vakcina i da je Vučić ponudio da vakcine budu besplatne, ali da je on insistirao da se plate.

- Radi se o oko 8.000 vakcina Fajzer, a za druge treba da se potvrdi preko dogovora koje imamo da li je moguće da nam daju. Mnogo sam u ime makedonskog naroda zahvalan Srbiji i srpskom narodu za ovaj čin prijateljstva - rekao je Zaev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati