Korona

[ Izvor: Beta ]

18. 01. 2021. 13:23 6

Više građana Crne Gore se vakcinisalo na Torlaku

Više crnogorskih građana je protekle sedmice na Institutu Torlak primilo Fajzerove vakcine, piše danas podgorička Pobjeda.

Vakcinacija je obavljena besplatno, a druga doza vakcine će im biti data kroz 21 dan, potvrdili su Pobjedi vakcinisani građani.

Prema dostupnom upitniku, u Srbiji protiv koronavirusa mogu da se vakcinišu i osobe koje nisu njeni državljani i nemaju prebivalište. Svi koji su iskazali interesovanje da se vakcinišu popunjavaju upitnik i mogu da biraju izmedju vakcina Fajzer/Biontek, Moderna, Sputnjik V, Astrazeneka/Oksford i Sinofarm.

Međutim, Pobjeda je, kako navode, ostala uskraćena za odgovor iz Instituta za serume i vakcine Torlak da li je tačno da su protekle nedelje crnogorski državljani vakcinisani preko reda.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je najavila da bi do proleća trebalo da bude vakcinisano četiri miliona građana, Hrvatska je naručila 5,6 miliona doza, Bosna i Hercegovina 1.232.000, a Kosovo je obezbedilo 500.000. Crna Gora ostaje jedina zemlja regiona čiji građani ne znaju kada će stići vakcine, kojeg proizvođača, u kojim količinama i kako će se čuvati.

Prema zvaničnim podacima, vakcinacija u Srbiji je počela 24. decembra i prve Fajzerove vakcine primili su premijerka, epidemiolog dr Predrag Kon, ministarka za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević, pojedini korisnici staračkih domova i pojedini zdravstveni radnici koji rade u crvenim kovid zonama. Od 13. januara vakcinacija je nastavljena u tri faze prema planu Instituta Batut i počela je vakcinacija građana starijih od 75 godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati