Korona

[ Izvor: N1 ]

16. 01. 2021. 14:57 6

"Vučić dočekuje vakcinu koja još nema dozvolu"

Šta znači kad predsednik Vučić dočeka kinesku vakcinu koja još uvek nema dozvolu Agencije za lekove Srbije, ne dovodim u pitanje kvalitet bilo koje vakcine, ali treba da postoji neki redosled, ako je dočekao Vučić, on je praktično odobrio tu vakcinu, sve ostalo je formalnost, kaže novinar nedeljnika Vreme Andrej Ivanji. Dodaje i da je poražavajuće da još uvek nema nikakvih konkretnih rezultata u istrazi povodom ubistva Olivera Ivanovića.

Avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinofarm sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla, a dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Avion je sleteo oko 9.50.

Dočekali su ga pored Vučića, i ministar Zlatibor Lončar, šef BIA Bratislav Gašić, kao i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo. Ova vakcina još uvek nema dozvolu Agencije za lekove.

- Mora da postoji neki redosled, ako je kinesku vakcinu dočekao predsednik Vučić, on je praktično odobrio tu vakcinu, pre Agencije za lekove. To je ta naša stvarnost… gde je vakcina u drugom planu, a u prvom je predsednik Srbije… I šta ako neko kaže sad - nešto tu nije u redu - upitao je Ivanji gostujući u Novom danu na N1.

Kaže da ima potpuno poverenje u Agenciju za lekove, ali…

- Imam poverenje u nju, mislim da se niko ne bi usudio da radi suprotno zdravlju stanovništva, ali teško je u Srbiji ‘samo’ radirti svoj posaoa, i to se vidi u svim oblastima - ocenio je Ivanji.

Lider Građanske inicijative (GI) „Sloboda, demokratija, pravda“ (SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre tri godine, u severnom delu Kosovske Mitrovice. Ivanović je pogođen hicima iz pištolja, ispaljenim iz kola u pokretu, ispred kancelarije GI SDP.

- Kod nas se godinama vrte svakakve priče oko svega, pa i oko ubistva Olivera Ivanovića, jedino što preostaje da na osnovu nekih raspoloživih, biranih informacija izvlačimo neke zaključke. Teško je shvatljivo da u tako maloj sredini se nije došlo do ozbiljnijih rezultata u istrazi. Jedino imamo da su oni glavni optuženi od kosovskih institucija u Beogradu, na osnovu poligrafa ispitani i proglašeni za nevine i da je Vučić direktno stao u njihovu stranu i proglasio da su nevini - izjavio je Ivanji.

Kako kaže, istraga na obe strane tapka u mestu, a pitanje je da li ćemo ikada saznati ko stoji iza ubistva Ivanovića.

Na pitanje da li na Kosovu postoji neka osoba, pomirljivog karaktera, koji je mogao da razgovara sa svim stranama, kao Ivanović, Ivanji kaže da ne postoji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati