Korona

[ Izvor: Mediji ]

16. 11. 2020. 13:05 1

Korona u manastiru Žiča: Zaraženo 17 sestara i sveštenik

Čak 17 sestara iz Manastira Žiča i jedan sveštenik zaraženi su korona virusom i nalaze se u izolaciji.

Kako objašnjava zamenica igumanije Manastira Žiča, monahinja Nektarija, niko od zaraženih nije životno ugrožen i svi se dobro osećaju, nemaju kontakt sa vernicima a redovna bogosluženja su odložena do daljeg, dok svi ne ozdrave.- Zaraženo je 17 sestara, to su sve mlađe sestre, imaju blage simptome i u izolaciji su. Nas je ukupno 40 u manastiru, a od tih sedamnaest, zaražena je i jedna starija sestra koja se dobro oseća, nema temperaturu, testirana je kao i sve ostale sestre i utvrđeno je da ima virus. Monahinje su testirane odmah nakon što su primetile da imaju temperaturu, i nakon toga su izolovane - kaže sestra Nektarija i dodaje da je i sveštenik dobro i da i on ima blage simptome virusa.

- Nije imao temperaturu. Narod dolazi u crkvu, ali sestre su u izolaciji. Mi koji smo zdravi se ne približavamo se crkvi niti porti, nema bogosluženja. U nedelju je bila jedna služba na kojoj su dve sestre otpevale liturgiju, bez kontakta sa bilo kim. Od tog naroda koji je dolazio u manastir smo se verovatno i zarazili - navela je monahinja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati