Korona

[ Izvor: Sandžak PRESS ]

27. 07. 2020. 18:27 4

U bolnici u Novom Pazaru od 12. juna umrlo 154 osoba

Informacija koju je Štab za vanredne situacije grada Novog Pazara poslao medijima o ukupnom broju preminulih od početka epidemije koronavirusa ispostavila se kao nepotpuna i netačna. Epidemija koronavirusa u Srbiji počela je početkom marta, Opšta bolnica je Štabu dostavila informacije od 12. juna, a Štab je potom medijima podatke predstavio kao da su od početka epidemije tj. od mjeseca marta.

Naime, koordinator bolnice Mirsad Đerlek kazao je danas da je Štabu za vanredne situacije poslao podatke za period od 12. juna do 20. jula i to samo pacijente koji su preminuli u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. U tom periodu preminule su ukupno 154 osobe, od kojih je 100 od COVID19, dok kod 54 ta bolest nije bila neposredni uzrok smrti, kazao je Đerlek.

U ove podatke nisu ubrojane stotine žitelja Novog Pazara, Sjenice i Tutina koji su od koronavirusa umirali u drugim zdravstvenim ustanova, u svojim kućama ili im pre smrti nije potvrđeno prisustvo virusa u organizmu.

Prema podacima iz Opšte bolnice najviše preminulih je iz Novog Pazara - 134, od kojih je 81 od korona virusa, iz Sjenice je 13 (12 od korone), dok je kod svih sedam žrtava iz Tutina ta bolest bila direktni uzrok smrti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati