Korona

Direktno.rs

24. 07. 2020. 20:07 13

"Za koronu su krivi izbori, a ne građani na protestima"

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas podelio je sa svojim pratiocima na tviteru statističke podatke o broju zaraženih i preminulih od korone u periodu od prvog do 21. juna, kada su održani izbori, kao i od 22. juna do 12. jula, gde je primećen znatan porast zaraženih i preminulih zbog čega je Đilas kao glavni razlog ovako loše statistike naveo održavanje parlamentarnih izbora 21 juna, derbija i izbornu kampanju.

Kako je Đilas naveo, u periodu od 1. juna do 21. juna bilo je 1.373 zaraženih, dok je 16 osoba preminulo od posledica zaraze koronavirusom. Tri nedelje nakon izbora, broj zaraženih popeo se na 5.466 što je četiri puta više od perioda pre izbora, dok je sa 136 umrlih taj broj porastao za čak osam puta.

- Toliko o tome da izbori, kampanja, utakmice i sl. nisu imale uticaj na širenje bolesti. I da su za skok obolelih krivi protesti i građani - zaključio je Đilas.

Podsetimo, vlast je najviše kumovala popuštanju mera, dozvoliviši održavanje večitog derbija između Zvezde i Partitzana, finale Kupa u Nišu, kao i kampanju SNS-a za parlamentarne izbore.

Sve se to dešavalo uz prećutnu saglasnog Kriznog štaba. Zbog toga svakodnevno raste broj lekara koji potpisuju peticiju za smenu članova Kriznog štaba, a potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tužila je sve članove, kako je rekla, fantomskog Kriznog štaba.

S druge strane, vlast nastoji da sve goru situaciju u vezi sa pandemijom predstavi kao rezultat nemara građana koji su protestovali protiv te iste vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati