Korona

[ Izvor: N1 ]

20. 07. 2020. 14:27 1

Užice novo žarište virusa, na respiratoru 23 pacijenta

Epidemiološka situacija u Užicu je veoma teška i to su priznali zvaničnici i iz gradskog štaba za vanredne situacije, rekao je za N1 novinar iz Užica Nenad Kovačević. On kaže da je u užičkom kraju 1.319 registrovanih slučajeva zaraze, ukupno su preminule 43 osobe, a na respiratoru su trenutno 23 pacijenta. Bolnički kapaciteti su popunjeni.

Kovačević podseća da u prvom naletu virusa užički kraj nije bio žarište, a da krajem maja sedam dana zaredom nije bilo nijednog novoobolelog. Međutim, od početka juna broj zaraženih je počeo da raste, a drastično u poslednje dve nedelje.

On kaže da prema jučerašnjim podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje 1.319 osoba je zaraženo koronavirusom, do sada su preminule 43 osobe, a 23 u užičkoj bolnici su na respiratoru.

Kapaciteti u bolnici su popunjeni, a sagovornik N1 ističe da je u užičkoj bolnici bilo planirano 300 postelja za kovid pacijente, da bi taj broj u jednom trenutku bio povećan na 330.

Kovačević napominje da su zdravstveni radnici na ivici izdržljivosti, a prema poslednjim podacima, koji su stari nekoliko dana, njih oko 40 je inficirano dok je 30 u samoizolaciji.

U kovid sistem ušla je i specijalna bolnica "Čigota", koja je skoro potpuno popunjena, a prema rečima Kovačevića od 67 mesta slobodno je između tri i pet.

Prošle nedelje najavljeno je da će rekonstruisani objekat u bivšoj kasarni u Užicu biti pretvoren u kovid bolnicu za pacijente sa lakšim simptomima, ali on do sada nije počeo da prima pacijente jer nije završena ugradnja sistema za centralni razvod kiseonika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati