Korona

Direktno.rs

18. 07. 2020. 11:01 12

OD ČITATELJKE PREDSEDNIKU Vučiću, igraš sa državom i narodom ruski rulet!

Predsedniče, u petak si izjavio da si ljut jer nisi uspeo da uvedeš policijski čas. E, hajde da se ne lažemo. Nemamo mi povećan broj zaraženih u poslednja tri dana kao sto Vi sada kažete. Zvanično saopš tenje sa kojim Vi upravljate, što je proverljivo, jeste da je do naglog porasta došlo dan nakon izbora. Ponedeljak 22. juna se i dr Kon obratio nakon navodnog godišnjeg i saopštio nam svoju zabrinutost zbog naglog porasta obolelih. A Vi ste to pravdali kao standardan skok, isti kao u zemljama u okruženju i Evropi. Sada smo svedoci da nas je ta ista Evropa stavila u karantin kao visoko rizičnu zemlju.

Pa kako onda standardan skok kao i kod drugih? Znači da skok sa Vasim i priznanjem dr Kona datira zvanično od 22. juna. U međuvremenu su procurili pravi podaci koje je BIRN saopštio za period pre gore navedenog. Vi, a ni Krizni štab nikada niste mogli da promenite nepobitne činjenice osim što ste spominjali gluposti poput "autobusa"... Znači, svi smo sve shvatili. Ne poslednja tri dana! Nego mnogo pre toga. Ja sam zapanjena kao i većina Srbije kada čujem koliko ubedljivo, beskrupulozno izgovarate neistinu, a da vam ni malo nije neprijatno. Sada nestrpljivo, ne možete dočekati ni period inkubacije da prođe, a vec počinjete da na sav glas optužujete proteste kriveći ljude za dosadašnje smrti i zaražene! A jos ni inkubacija nije prošla.

Informisite se kod Kriznog štaba kako ne biste ispadali smešni. Takođe se informišite kod Darije Kisić Tepavčević da gužve na otvorenom poput derbija i protesta nisu rizične. Pa to nas je ona naučila, morali bi i Vi, predsedniče, malo pažljivije slušati edukaciju dr Darije, Lončara, Nestorovića... Vi ste nam govorili da smo jedina država koja ne laže podatke i objasnili kako to drugi vešto rade za razliku od nas. A sada, upravo sa tom veštinom, navodno drugih država. pokušavate da "izvadite fleke". Kada je istina izašla na videlo, o Vašem napadu na BIRN suvišno je da bilo šta kažem. To smo od Vas navikli, da napadate nedužne na pravdi Boga. 

Izbori i predizborna kampanja, aktivnosti su po Vama i Dariji takođe bili bezbedni. Međutim, samo ste vas dvoje to rekli. Ceo svet je to, kao i derbi, oštro osudio uključujući sve medicinske stručnjake. Samo da vas podsetim kako ste nam rekli da na izbore možemo sa i bez maske, kako mi želimo,... Vi da ispravno postupate s obzirom na to da ste sve ovo saznali kao i mi, Dariji biste oduzeli licencu po hitnom postupku i nekima još iz Kriznog štaba i pozvali na krivičnu odgovornost za sve zaražene i preminule, kao i Odgovornost za rizik poput "ruskog ruleta" u kome se našla cela država. Daleko ih oštrije osuditi zbog grešaka, zbunjivanja, dezinformacija ,da se ne vraćamo na sve događaje, jer bilo ih je. 

Setite se kako nam je ministar Lončar rekao da je virus bezopasniji od virusa običnog gripa, rećiću samo još i Nestorović... Mnogo je oštrije trebalo da reagujeta nego sa protestantima. A zasto niste. predsedniče? Da li sve ovo možete objasniti građanima Srbije? Možda Vi stojite iza svega? Naravno, ja ću biti iskrena i reći, nismo ni mi građani nedužni. Mnogi mešu nama nisu bili poslušni i pažljivi. I to je bilo očigledno, Ali da ste želeli to biste uz pomoć nadležnih Vi rešili za 24 sata sa kontrolom i kaznama. Poput mnogih zemalja koje pominjemo kako im je građanstvo disciplinovano. A kod njih je poljubac 500 evra, maska 100... Još nisu dozvolili rad noćnih klubova, slavlja, okupljanja...

Zašto se predsedniče niste ugledali na Austriju ili nam nekada pročitali njihove brojke, a ne uvek Republika Srpska koja je još jadnija od nas i od nas čeka pomoć. Nije sada vreme za hvalisanje sa BDP-om. Kada imamo tolike sahrane. Ne možemo se mi tome radovati sada. Naši ljudi su bili zbunjeni vašim informacijama, a za neposlušne nije bilo kazne. Kazne nevinima. Često se setim onog direktora iz gerentološkog centra što je dobio oko 15 godina zatvora. A šta posle? Ima li još onih koji bi trebalo da odgovaraju poput njega? Ili ih ima još mnogo ili ni on nije kriv. Kakvi su to različiti aršini? 

E, tek sada dolazimo do protesta. Sigurno je, ako mene pitate, u momentu kada je epidemiološka situacija potpuno eskalirala i bila van kontrole do mere da više niko nije mogao pronaći zaražene, a kamoli kontakte, ni slučajno nije smelo doći do okupljanja u vidu protesta. Iako dr Darija misli ako je napolju - to nije skup visokog rizika. Mislim da jeste. Ponoviću, situacija je u vreme protesta bila alarmantna i van kontrole! Jako bitna činjenica. Zatim, na protestima je bilo najviše mladih i studenata. A sećate se da ste studente 15. maja bespotrebno vratili u gradove nakon što su predavanja na daljinu završena, da bi ko bajagi odradili obavezne vežbe koje takođe nisu odradili uglavnom, osim fiktivno, kao i online predavanja. Znači, razlog povratka studenata bi mogao biti tiho prokužavanje. S obzirom na to da je njihov način života svima nama poznat, domovi, menze, druženje, šta drugo ste očekivali. 

Najavljivali ste kasnije njihov povratak... Juna meseca. Što je bila ispravnija odluka, kao i vrtiće... Gratski prevoz sa merama što je dr Kon spremio, a Vi ste to velikodušno poništili. A onda naglo 15. maja povratak studenata, otvorili ste im klubove, kafiće, ma sve... A kada su se u velikom broju zarazili, usred ispitnog rok,a Vi ste im najavili izbacivanje. I eto prvog protesta, za prvim ide drugi... Kako ste mogli i pomisliti, a tek izgovoriti tako nešto. Priznali ili ne, to je vaša kardinalna greška. 

A što se tiče policijskog časa i to je hoću-neću... Poigrali ste se sa nama i našim živcima, ozbiljno i razljutili stanovništvo. Ako je jedini izlaz policijski čas, onda se lepo izađe pred građane sa Kriznim štabom, prvo priznate sve vaše greške bez preskakanja, razrešite odgovorne, izvinite se, i zamolite građane za razumevanje zarad zajesničkog dobra. I naglasite kako nam je to jedini način da spasemo žive glave. Sigurna sam da u tom slučaju ne bi došlo do pobune u vidu protesta. Kao ni prvi put. Nije bilo lako, ali prihvatili smo i poslušali. Ali ne, vi ste optužili i osudili nas, svu vašu krivicu prebacili na nedužne i to sve na veoma grub i drzak način uz nebrojeno mnogo neistina. Da budemo jasni, niste vi popustili pred Đilasovim šerpama, ni suzama, već ste mu odgovorili bakljama. Naglasiću da nisam politički opredeljena. Ne podrzavam ni Vas, Ni Đilasa, nikoga. Podržavam građane Srbije, istinu i pravdu. 

Znači, da rezimiramo, protesti nije trebalo sada da se dese, ali predsedniče, opet ste ih Vi izazvali zbog svega gore navedenog, odgovornost je isključivo na Vama. Sve što smo videli na protestima je sramno i nema razlike od onih koji su bacali kamenice, do policije. SRAMNO! I uzalud je da branite policiju, sve smo videli, obe strane ili tri, četiri, koliko god. SRAMNO i NEOPRAVDANO! 

Jedini nedužni su bili mladi, koji su stradali i koje ste pohapsili. Niste vi hapsili huligane, vi ste pohapsili nevine da bi zaustavili proteste, isprepadali ih i to je to. Pa to ste nam iz Pariza najavili da ćete uraditi. Tako predsedniče, ako tražite krivca za sve navedeno i proteste, pogledajte se u ogledalo. Možete svaki dan da optužujete narod, uzalud. Sve što to više činite, sve vam više rejting pada. Tako da dolazeće žrtve bolesnih i zaraženih nemojte da pripisujete građanima, već stavite prst na čelo i dobro razmislite.

Verna čitateljka Direktno.rs

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati