Korona

V. Todorović

06. 07. 2020. 17:38 2

VANREDNO U KRALJEVU Slavlje, mature, punoletstva - 70 odsto ZARAŽENIH

Veliki broj novoobolelih od korone doveo je do proglašenja vanredne situacije u Kraljevu , a građani javljaju da su se mnogi od njih zarazili na različitim proslavama, te za ovo smatraju odgovornom gradsku vlast.

Kako saznajemo, veliki broj zaposlenih u Policijskoj upravi Kraljevo testirano je pozitivno na koronavirus nakon što su bili na proslavi 18. rođendana u restoranu koji je organizovao njihov kolega, koji je inače i visokopozicionirani član Srpske napredne stranke. 

Među zaposlenima, ali i građanima sada raste panika, jer procenat pozitivnih među analiziranim ide i do 70 odsto, što je saopštio i dr Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

U Kraljevu su bile organizovane i proslave matura za učenike iz Novog Pazara koji je već danima najveće žarište koronavirusa u Srbiji.

- Grad Kraljevo, predstavlja svojevrsnu "oazu" za neodgovorne osobe iz ovog dela Republike, koje posećuju grad Kraljevo u cilju posete ugostiteljskih objekata, čime ne samo da dovode sebe u rizik od zaraze, već i rezidente grada Kraljeva - navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije ovog grada.

Organizovan je, kao i širom Srbije, veliki broj predizbornih skupova, tribina, izbora, koncerta na glavnom gradskom trgu i čitavog niza drugih manifestacija kojima je prisustvovao veliki broj ljudi.

Vanredna situacija uvedena je tek 4. jula, te stanovnici Kraljeva lošu epidemiološku situaciju smatraju posledicom neodgovornog ponašanja gradske vlasti koja je u jeku epidemije Covida 19 dozvolila organizovanje masovnih okupljanja. 

Građani javljaju da su gužve ispred kovid ambulante Kraljevo velike već danima. Kako su nam rekli, u ambulanti radi samo jedan lekar, a građani satima čekaju na red da budu pregledani i testirani. 

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje Kraljevo rekli su juče da je stanje ozbiljno, ali pod kontrolom - od 22 testiranih devet je pozitivno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati