Korona

[ Izvor: Beta ]

05. 07. 2020. 10:17 3

U Sandžaku 46 žrtava: Moj prijatelj je preminuo, a imao je tri negativna testa

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je od aprila do 2. jula u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo 46 građana, od kojih je 35 iz tog grada i 11 iz Tutina, kao i da ima slučajeva preminulih od korone koji nisu ušli u zvaničnu statistiku.

- Među tih 46 ljudi bilo je 10 koji su imali negativan PCR test, ali su lekari napisali da se sumnja na koronavirus i oni su uračunati u taj broj. Možda je neko preminuo kod kuće od kovida, ali takvi slučajevi nisu uračunati u ovaj broj - naveo je Ljajić.

On je rekao da se čekaju podaci iz Kragujevca i Beograda kako bi se saopštio tačan broj preminulih koji su stanovnici Novog Pazara, Tutina ili Sjenice i dodao da je "strašno što se uopšte danas govori o preminulima kao o brojevima" zbog brojnih dezinformacija koje su se pojavile prethodnih dana.

Ljajić je apelovao na sve da pomognu koliko mogu, da se politička borba stavi na stranu i da se lekarima bar ne odmaže širenjem lažnih vesti koje stalno moraju da demantuju.
- Direktor bolnice saopštava podatke na dnevnoj bazi, nema razloga da neko skriva broj preminulih i ne mogu da shvatim šta bi bili motivi za to - rekao je Ljajić i pozvao sve da se solidarišu, a da sve podatke traže kada se situacija smiri.

Takođe, Ljajić je rekao da je preminuo njegov prijatelj iz Tutina.

- Imao je negativna tri PCR testa u Novom Pazaru, Tutinu i Beogradu, nikada antibiotik nije popio i nije bio bolestan, zvanično nije preminuo od kovida, ali sigurno jeste. Vidite da tu postoji prostor za manipulacije brojkama - rekao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati