Korona

[ Izvor: Beta ]

02. 06. 2020. 10:54 0

Crna Gora: Stekli se uslovi za odjavu epidemije kovid-19

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore Senad Begić saopštio je danas da su se stekli uslovi da se "odjavi" epidemija kovid-19, ali i ukazao da i dalje ostaje prisutan rizik od oboljevanja.

 

Begić je Televiziji Crne Gore kazao da se "stiču epidemiološkli uslovi da IJZ razmišlja o odjavi epidemije", jer u poslednjih 28 dana nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa.

On je, medjutim ukazao da "odjava" epidemije "ne menja mnogo situaciju na terenu, jer rizik od oboljevanja i dalje ostaje prisutan".

- Odjava epidemije ne znači ništa. Prvi talas je formalno završen, ali mere i naredbe Ministarstva i preporuka IJZ i dalje ostaju na snazi. To su fizička distanca, pranje ruku i upotreba maski - rekao je Begić.

On je dodao da je u svim zemljama EU nošenje maski obavezno kao i u Crnoj Gori, u zatvorenim, javnim prostorima gde ne može da se održava fizička distanca od dva metra, a da trajanje te mere zavisi od kretanja oboljevanja.

Crna Gora je od ponedjeljka otvorila granice, ali u zemlju mogu ući samo gradjani onih zemalja koji imaju manje od 25 obolelih na 100.000 stanovnika.

Iako su granice otvorene i sa Srbijom, to ne znači da državljani ili rezidenti te zemlje za sada mogu ući u Crnu Goru, jer u Srbiji ima više od 25 obolelih na 100.000 stanovnika.

Ulazak iz Srbije u Crnu Goru za sada je moguć jedino crnogorskim državljanima i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, ali uz mere samoizolacije ili karantina u trajanju od 14 dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati