Korona

M. R.

23. 04. 2020. 12:29 6

Gajić: Na Infektivnoj klinici doktori primili manje plate

Advokat Vladimir Gajić izneo je podatak da su anesteziolozi na Infektivnoj klinici primili plate po 40.000 dinara, što govori u kojoj je meri farsa kako srpska vlast "do neba zahvaljuje" lekarima koji spasavaju živote bolesnicima, što je manje nego što bi inače primili na svom osnovnom radnom mestu.

 

Gajić za Direktno.rs kaže da su anesteziologe, bez kojih ne mogu da rade respiratori, u nedostatku dovoljnog broja povukli sa svih klinika u Beogradu, i da oni sada umesto svojih plata koje inače primaju na svojim regularnim radnim mestima, dobijaju manje novca.

- Pouzdano znam da su sada primili 40.000 dinara u toj prvoj polovini jer nemaju dežurstva na svojim klinikama, a to je onda 20, 30 hiljada niža plata. Uskraćeni su za dežurstva koja se posebno plaćaju i sa kojima bi zaradili po 50, 60 hiljada a ne 40, jer rade tamo gde nemaju dežurstva. Oni rade u nemogućim uslovima, zaista se bore za živote tih ljudi, a primaju manje plate. Na taj način oni njih, da kažem "potkradaju" - rekao je Gajić. 

On dodaje da to odlično znaju i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, kao i direktori klinika.

- Umesto da su našli način da im to nadoknade, s obzirom na ovaj neviđeni rad koji kod njih traje već nekoliko meseci, oni sad faktički gube na prihodima, a ovamo ih dižu u nebesa, te "no name" doktore koji tamo stvarno rade. Ja mislim da Srbi veruju da se dr Kon i dr Kisić kad završe konferenciju obuku u odela i vrate se da leče ljude. Ovde leče pulmolozi i anesteziolozi, a ne epidemiolozi, i niko ih ne zna, nisam čuo nijedno ime anesteziologa ili pulmologa u ova dva, tri meseca - rekao je Gajić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će od 1. aprila zarade svih zdravstvenim radnicima biti povećanje za 10 odsto, uz objašnjenje da uvećana primanja sleduju svim zdravstvenim radnicima - od vozača, stomatologa, lekara specijalista.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati