Korona

[ Izvor: Kuršumlija bez cenzure ]

17. 04. 2020. 17:54 0

TRBUNJE "Majka juče bila pozitivna, danas nije"?!

"Majka me je pozvala oko 14.30 vidno uznemerina, uplakana i saopštila mi je da su stigli novi rezultati starih testova i da je negativna na koronavirus, iako joj je juče rečeno da je pozitivna", rekao je Nemanja Mijajlović, sin Dragane Mijajlović, zaposlene u Domu Trbunje kod Blaca.

Nemanja navodi da njegova majka već oko 30 sati nije kod kuće i nalazi se u Domu Trbunje koji čuva vojska i nije im dopušteno da ga napuste.

- Ovih 30 časova cela porodica je vidno uznemirena i potresena zbog situacije u kojoj se našla Dragana, moja majka - istakao je Nemanja za portal "Kuršumlija bez cenzure".

U selu Trbunje, kod Blaca, vojska drži radnike Doma za odrasle ometene u razvoju u dvorištu, a oni odbijaju da uđu u zgradu jer su im od zvaničnika servirane haotične informacije, pa su pozitivni i oni koji nisu testirani, čak i radnica koja je tri meseca na bolovanju.

Jedan od radnika Doma za odrasle ometene u razvoju istakao je za Direktno.rs da su zaposleni testirani u ponedeljak oko 18 časova i da od tada čekaju rezultate, a svi radnici su u karantinu, ne znajući da li imaju ili nemaju Covid-19.

On kaže da niko od njegovih kolega nema simptome, kao i da je jedan od radnika zvao predsednika Opštine da ga pita za pomoć, na šta im je odgovorio "kako nema ništa sa njima".

Podsetimo, juče je saopšteno iz Kriznog štaba da je opština Blace potencijalno najveće žarište koronavirusa u Topličkom okrugu sa 33 obolele osobe.

Iz Kriznog štaba u Prokuplju su rekli da je najteža situacija u Domu za osobe ometene u razvoju u Trbunju, gde je do sada koronavirus potvrđen kod devet radnika i osam štićenika tog doma.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati