Žarko Jokanović: Gledaču tenkova sa 26. sprata | Kolumne | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kolumne

Žarko Jokanović [ Izvor: Blic ]

29. 11. 2020. 18:30 20

Žarko Jokanović: Gledaču tenkova sa 26. sprata

Pre dva dana, na "crni petak“, dok su horde razularenih kupaca bez centimetra distance, dahćući jedni drugima za vrat čekale u redovima da pazare, u tržnim centrima koji nisu kažnjeni zbog nepoštovanja epidemioloških mera – ti si sa svojim plagiranim ministrom veselo i opušteno, kako dolikuje svakom diktatoru, gledao krajolik sa 26. sprata kule Beograda na vodi, nadaleko poznatog projekta za pranje para. I naravno, bez maske, kršeći sve epidemiološke mere koje je propisala država na čijem si čelu, posrao si se i po toj istoj državi, ali i po svim građanima koji mere poštuju, kao i po svim zdravstvenim radnicima koji grcaju u nemogućim uslovima rada.

A sve to da bi ti, poput pažnje željnih starleta, mogao da se okačiš na Instagram, na isto ono mesto na kojem si, mimo svih ljudskih, moralnih i protokolarnih normi objavio smrt Patrijarha Irineja, čime si svojim brojnim zanimanjima morbidno dodao i poziv samozvanog mrtvozornika. Jer šta drugo nego da poziraš za Instagram, u danu kada ima 57 mrtvih i 7.780 zaraženih? To je tvoj prioritet. A ne ugroženi, zaraženi, oboleli i mrtvi. Sram te bilo!

Dan kasnije, u Nišu si se igrao praveći smotru tenkova, dok si pred postrojenim vojnicima sa maskama – šetao bez maske. Pokazujući da si iznad svih. I iznad države i iznad vojske i iznad naroda… Ali, i ispod minimuma odgovornosti, pristojnosti, kućnog i svakog drugog vaspitanja. U danu koji je, po tvojim rečima težak po broju umrlih. I lak po broju prikazanih tenkova, da bi se zadovoljila tvoja sujeta. I dok si zadovoljno razgledao tenkove, na pitanje novinara da li organizovanje takvih događaja kojima prisustvuje veliki broj zvanica i novinara predstavlja kršenje mera za suzbijanje epidemije - rekao si da ne razumeš pitanje. Kakva bedastoća!

Ali, pošto nisi razumeo pitanje, razumeo si da treba da napadneš one koji razotkrivaju carevo novo odelo tvoje trule vlasti. Zaurlao si na doktora Radeta Panića koji je rekao da je zdravstveni sistem pukao. To ti je zasmetalo u danu kada imamo 1.000 zaraženih na 100.000 stanovnika što nas dovodi na prvo mesto na svetu u toj kategoriji. U danu kada su bolnice prebukirane, kada se u bolnicama leči 6.901 pacijent, uz užasan podatak da je zaraženo i 2.340 zdravstvenih radnika, što znači da na tri pacijenta u bolnici oboli jedan zdravstveni radnik. I da je pacijenata sve više, a zdravih radnika sve manje.

Al’ šta to tebe briga, kad imaš lep pogled sa 26. sprata i kada su tenkići dušu dali za odmor i razonodu. Bez maske i antiepidemioloških mera, na koje ti fućkaš. Dok pljuješ doktora Panića, koji ne izlazi iz crvene zone u koju ti ne ulaziš, ni sa maskom, ni bez nje. Čoveka koji je zaplakao u emisiji uživo, jer nije mogao da smesti na bolničko lečenje sve one kojima je to bilo neophodno. I zato je rekao da je zdravstveni sistem pukao. A ti si se požalio da ne možeš da mu odgovoriš brutalno, jer si predsednik. I rekao si da je to sramota. A šta je tačno sramota? I koga treba da bude sramota?
Doktora Panića koji je rekao da je zdravstveni sistem pukao u danu kada ima 7.780 zaraženih? Ili tvoju poltron-maketu premijerke koja je 3. aprila izjavila da će zdravstveni sistem pući ako tri dana zaredom imamo preko 300 obolelih. I šta ćemo sa tim? Pojela maca izjavu? Pošto si odlučio da je 300 više od 7.780. E, zato je sramota rezervisana isključivo za tebe i tvoju kamarilu.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom: Ovčice Aske - ja šetam bez maske!

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

P. S. Po prijavama pojedinaca iz sekte koja tvrdi da korona ne postoji - tvoji tužioci saslušavaju direktore škola zato što im učenici nose maske - a još uvek nema nijednog postupka protiv crkvenih velikodostojnika i građana koji na sahrani patrijarha nisu poštovali obavezne epidemiološke mere? Bedni licemeri!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Russia today

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati