Kolumne

Boško Obradović

12. 04. 2020. 06:40 2

VIKEND KOLUMNISTA Boško Obradović: Ne uvedi nas u iskušenje već izbavi nas od lukAVoga

Predugo sve ovo traje. Osam dugih godina laži, prevare, kriminala, korupcije, prenemaganja, glumatanja, foliranja, kreveljenja... Svaki novi dan donosi novo poniženje, novu uvredu za zdrav razum, novo gaženje naše inteligencije i dostojanstva... Čini se da se kraj ne nazire, da uvek može dalje i dublje, crnje i gore... Nema sumnje da vladajući režim ima taj potencijal nenormalnosti koja traje, razmnožava se velikom brzinom i neprestano prevazilazi samu sebe. 

Nešto razmišljam ovih dana: ovaj AV virus koji je na vlasti već osam godina ima mnoge simptome i posledice kao i korona virus. Najviše udara na starije od 65 godina. Oni se najlakše razbole i najviše stradaju od njega. Prva mera ove vlasti bila je smanjenje penzija, iako je penzionerima lično od strane Aleksandra Vučića u predizbornoj kampanji garantovano da im penzije nikada neće biti smanjivane.  

Druga ciljna grupa koju ovaj virus lako osvaja su hronični politički preletači koje brzo zahvati i ne popušta. Oni su dobrovoljne žrtve i najvernije sluge, spremne na sve zbog milosti Gospodara. 

Najgora stvar kod ovog AV virusa je svakako panika i strah: da će se izgubiti posao ako se ne glasa za Aleksandra Vučića, da se nikada nećeš zaposliti ni ti ni tvoja deca ako ne skupljaš sigurne glasove za SNS, da kao privrednik nećeš moći da sklapaš poslove sa državom ako nisi na partijskoj liniji i ne daješ reket vladajućoj stranci, da ćete režimski mediji rastrgnuti ako kažeš koju kritičku reč o njihovoj vlasti...

 

Da vam pravo kažem: najgori su mi oni koji se zaraze ovim virusom pod izgovorom: "Bolje ovaj virus nego da dođe neki drugi virus, svi su virusi isti, pa šta ima veze" i slično. Pa, zar nije bolje da budeš zdrav nego bolestan? I zar nije bolje da promeniš nezdravu atmosferu i probaš da se izlečiš, nego da veruješ u to da će ti lečenje doneti samo još goru bolest? 

Jedini način da se izlečite ili ostanete zdravi jeste da nemate dodira sa AV virusom, da ga bojkotujete, da ga odbacite i da mu se suprotstavite. I ako ste mu ikada poverovali da ga sada izbacite iz sebe jer je sve slagao i dalje laže. Svaki dan. Svaki sat. Svaki minut. I to o našem trošku, tako što stranački zaposleni ljudi u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama po ceo dan rade ("botuju") za račun partije, slaveći Aleksandra Vučića i napadajući i vređajući svakoga ko drugačije misli.

 Izgleda da je vanredno stanje u Srbiji počelo i pre nego je zvanično proglašeno. Još pre osam godina kada je SNS došla na vlast u Srbiji. Nema nam druge nego da sa prekidom vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa prekinemo i sa ovom vlašću. Da se izlečimo od oba virusa u paketu! Jer, ne zaboravite: korona virus će proći, ali SNS virus ne sme ostati na vlasti. Inače smo gotovi. To nećemo preživeti. Zato nova molitva glasi: Gospode, Bože naš, ne uvedi nas u iskušenje već izbavi nas od lukAVoga. Amin!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati