Kolumne

14. 03. 2020. 18:00 2

SUBOTOM U 18H Srđan Škoro: Virus ludila

Najsmešniji virus na svetu koji se najbolje leči rakijom i trebalo bi ga iskoristiti za šoping po Italiji su mere koje su Aleksandar Vučić i njegov tim preporučili u prvoj fazi borbe protiv pandemije koja je zahvatila ceo svet. Samo zbog ovoga Vučić bi morao biti odmah smenjen, a zajedno sa drugima koji su u ovome učestvovali pozvan na krivičnu odgovornost, jer su svojim neodgovornim ponašanjem ugrozili živote svih stanovnika na teritoriji Srbije.

Hoće li se to dogoditi? Naravno da neće. Uvek će biti kriv neko drugi. Slušaćemo kakvo je zdravstvo bilo u vreme Đilasa, koliko je ljudi umrlo od svinjskog gripa 2009. godine... Ali, sve to uključujući povećanje plata lekarima ili određivanje po četiri hiljade dinara penzionerima neće sprečiti virus da se raširi po Srbiji. Još manje umanjiti njegove posledice. Dodatni problem je što je narod u Srbiji prilično iscrpljen, jer je već osam godina izložen virusu ludila koji isijava iz jednog čoveka koji o svemu sam odlučuje. Ostalo je samo još da se oproba u lečenju obolelih od korone, poput njegovog naprednijeg kolege Kim Džong Una koji to već uveliko primenjuje u svojoj zemlji.

Vučić očigledno nikad nije razumeo, ni shvatio, da nije sramota biti bolestan. Isto tako nije sramota ni lečiti se, ali je velika sramota krasti i lagati svoj narod. A Vučić to radi netremice. Samo se ponekad nakašlje i to pošto se prethodno rukovao sa ljudima u Vašingtonu koji su odavno već u karantinu.

Pre dolaska korone virusa, Vučić je celu Srbiju stavio u karantin, a javnost u izolaciju od istine. I stvorio sebi uslove da može da izjavi „rekli su i da može da se desi da nam 60, 70 odsto stanovništva bude zaraženo, pa šta sad. Imaćemo mrtvih sigurno.“ I nikom ništa.

Ukoliko kao narod dozvolimo da sve prođe nekažnjeno poput pada helikoptera, Savamale, Krušika, Jovanjice i brojnih afera i pojedinačnih nepravdi koje su počinili naprednjaci sa svojim satelitima, onda ne zaslužujemo da više postojimo. Odnosno, zaslužujemo da ovakva vlast vlada doživotno Srbijom.

Pojava korona virusa je pokazala svu nesposobnost, bahatost i neznanje aktuelne vlasti. I to nije prvi put. Vreme je da im kažemo DOSTA BRE! Gledali smo vas, slušali smo vas, videli i shvatili šta sve možete, koji su vam dometi i vreme je da se konačno razgraničimo sa vladajućim ludilom. Hitno moraju da se donesu mere protiv šarlatanske naprednjačke vlasti. Kao protiv korone. Obavezno pranje ruku kao i asepsol za njih nisu dovoljni. Potrebno je dubinsko pranje nacije. Zdravi predlozi i zdrave ideje. Odgovornost. Mediji koji će slobodno i po zakonu izveštavati. Struka i stručnost, ali ne ona na koju se vlast poziva.

Potrebno je da se svi uspravimo, jer zato smo ljudi. Ovo je prilika. U suprotnom nema nam spasa. Ono što ne učini korona dovršiće naprednjaci. Vakcine nema (dok je dr Smrt ne proizvede) ali spremnost na borbu mora postojati. Otpor ludilu na svakom mestu i u svakoj prilici. Javno okupljanje je trenutno zabranjeno. Srbiji je neophodno samo jedno pravo okupljanje. Što pre to bolje!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati