Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

03. 06. 2024. 15:36 14

Trubači u sedištu SNS u Nišu: Među slavljenicima i "jezičak na vagi" iz Ruske stranke

Trubači su ovog ponedeljka u popodnevnim časovima stigli u sedište Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Nišu, gde je ta stranka, čini se, proglasila pobedu.

U sedištu naprednjaka je i prvi na listi Ruske stranke Tihomir Perić, koji će biti "jezičak na vagi" u korist SNS-a, piše N1.

On je ranije istog dana rekao da "čeka konačne rezultate i da će onda razgovarati sa svima".

Prema poslednjim podacima Cesida i Gradske izborne komisije, lista okupljena oko SNS i opozicija su izjednačeni u broju mandata - 30, tako da jedan mandat Ruske stranke predstavlja tas na vagi ko će formirati vlast u gradu.

Poslednji podaci pokazuju da je lista oko SNS u Nišu osvojila 30 mandata, koliko u zbiru imaju i Grupa građana Dragan Milić (16), "Biramo Niš" (10), lista Sava Manojlovića (2) i Ujedinjeni (2). Ukoliko konačni rezultat ostane takav, jedan mandat Ruske stranke odlučiće ko će većinu.

Perić je i ranije učestvovao u lokalnoj vlasti u Nišu, i to kao većnik u opštinama Medijana i Pantelej. Posle izbora 2016. godine bio je zamenik šefa odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Niša.

U Gradskom veću Niša krajem 2017. godine zamenio je svog, do tada, stranačkog kolegu Bojana Krstića. Bio je predsednik Gradskog odbora SRS u Nišu, kao i član SRS od kraja devedestih do 2020. godine.

Radikalski dres nosio je sve do izbora 2020. i formalno je, na dan održavanja, napustio stranku posle 30 godina.

Tri godine posle toga, kako sam kaže, nije bio ni u jednoj stranci, niti na javnoj funkciji. Sve do marta 2023. godine, kada je izabran za poverenika Ruske stranke u Nišu i Nišavskom okrugu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati