Izbori 2024

[ Izvor: Nova ]

06. 04. 2024. 10:39 2

"NADA ne izlazi na izbore ako vlast ne prihvati naša 3 uslova"

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić izjavio je da, ako vlast ostane pri stavu da ne prihvata tri uslova koja je postavila opozicija, koalicija NADA neće izaći na predstojeće lokalne izbore i "pružiće aktivan otpor takvim izborima".

Marsenić je u intervjuu za list Nova rekao da će opozicija možda izaći na izbore ako vlast u narednim danima odluči da prihvati zahtev da se u istom danu održe beogradski i lokalni izbori.

- Ukoliko se donese sutra, možda postoji neka nada da se (birački) spiskovi mogu srediti. Ali, zamislite da to urade 17. aprila, onda nema vremena za sređivanje spiskova i vođenje kampanje. Ako odluke o prihvatanju naših zahteva nema sledeće nedelje, neće biti ni vremena da se unapred izborni proces - naveo je Marsenić.

On je dodao da, ako opozicija ne izađe na izbore, to neće biti bojkot, već aktivan otpor.

- Spremamo niz akcija ukoliko vlast ne popusti i ne prihvati naše zahteve. Te akcije će biti sprovedene i kroz institucije i van njih i svakako će zahtevati uključivanje građana. Time ćemo jasno poslati poruku da to što će se održati nisu izbori i da ih ne priznajemo - istakao je Marsenić.

Prema njegovim rečima, borba opozicije bi se nastavila i bez učešća u skupštinama koje budu formirane nakon takvih izbora i kroz parlament Srbije.

- Mi od naših zahteva nećemo odstupiti i jasno smo rekli da ništa nije prihvaćeno dok sve ne bude prihvaćeno - dodao je Marsenić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati