Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

03. 04. 2024. 18:06 7

"Opozicija neće učestvovati u tome što vlast zove izborima"

Predsednik pokreta Srce, a koji je i članica koalicije "Srbija protiv nasilja" Zdravko Ponoš je izjavio za N1 da opozicija neće učestvovati u "onome što vlast zove izborima".

Ponoš je u emisiji Dan uživo rekao da od kada je SNS na vlasti izbori nikada nisu bili praznik demokratije, a ta vrata koja spominje Ana Brnabić, koja je raspisala beogradske izbore za drugi jun, i za koja kaže da su otvorena, „je vlast zatvorila“.

- Mi smo imali tri zahteva u vezi sa promenom izbornih uslova i vlast nije htela da prihvati. Oni su raspisali nešto što zpvu izborima, ali to nisu izbori jer je od samog početka izbornog procesa u sve utkana izborna krađa. Mi u tome nismo spremni da učestvujemmo, jer to nisu izbori već farsa - rekao je Ponoš.

On je naveo i da kolaicije Srbija protiv nasilja“ i „NADA“ nisu opozicija koja će dati legitimitet izbornoj krađi.

- Jasno mi je da to vlasti treba ali i da je to u interesu i nekih ambasada, ali mi nećemo u tome učestvovati - istakao je Ponoš.

Preporuke ODIHR-a su bile da sve zakonske izmene, objasnio je Ponoš, treba da budu završene pre raspisivanje izbora.

- Ovim gestom i raspisivanjem izbora za drugi jun, pa čak i da se vlast predomisli, ja ne znam kako bi mi izašli na iste?. Mi smo danas otišli na sastanak sa predlogom i papirima kako da poboljšamo izborne uslove i kako da izađemo iz političke krize, dok su oni sve odbilli i već za sutra zakazali notare. Zaista ne vidim kako bi od ovog trenutak mogli da prihvatimo da izađemo na izbore, nećemo statirati u izbornoj farsi. Jednostavno, vlast je izabrala da uđemo u još dublju političku krizu - istakao je Zdravko Ponoš.

Ponoš je naveo i da su predstavnici opozicije imali razgovore sa ljudima iz ProGlasa i o tome „kako objasniti ljudima zašto ne treba učestvovati u ovoj farsi koju je napravila vlast“.

- Predložili smo rešenja, ali oni nisu prihvatili jer im to odgovara. Mislim da je mnogim ambasadama važno da Srbija bude stabilna i da Vučić isporučuje ono što je obećao da se iskopava litijum, gradi Beograd na vodi, i ovo su sada stvari koje mi moramo sami da rešavamo - rekao je on.

Ponoš smatra i da je Evropa je pokazila inicijativu i da je pokušala da ih uveri da se na izbore ide, ali da je sada vreme, kako je rekao, da razgovaraju sa vlašću.

- Mi nismo srećni što se ovako nešto dešava. Mi smo hteli da izađemo na izbore jer smo i prošli put bili pokradeni i nadam se da građani Srbije razumeju našu odluku da nećemo da učestvujemo na izborima koji su unapred pokradeni, jer bi to bilo skroz nerazumno - zaključio je Zdravko Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati