Izbori 2024

Direktno.rs

17. 03. 2024. 17:15 7

SSP: U Požarevcu 136 adresa sa brojem 0 (VIDEO)

"Na osnovu javno dostupnih podataka, saznali smo da birači u Požarevcu žive i na adresama koje nismo uspeli da pronađemo. Tako je, na primer, na adresi Strahinjića Bana broj 0 upisano 117 birača, a u ulici 6. Ličke divizije na broju 0 njih 38", naveo je Vladan Milosavljević, predsednik požarevačkog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"U kostolačkom naselju Kolište pokušali smo da nađemo adresu Pionirska broj 0, na kojoj je upisano 73 birača, ali nismo uspeli.

Selo Petka ima 999 upisanih birača. Prema našem biračkom spisku, njih 366 živi na adresi Petka broj 0, dok u selu Trnjane na broju 0 živi 277 od ukupno 773 upisanih birača. Ni u ostalim selima stanje nije mnogo drugačije.

Od ukupno 136 adresa sa brojem 0, nismo uspeli da pronađemo nijednu. Na tim adresama upisano je 2.499 birača. Poređenja radi, to bi bilo 6,5% važećih glasova u Požarevcu.

Ali to nije sve. Na sajtu Grada Požarevca nalazimo podatak da Požarevac ima 56.836 punoletnih stanovnika, dok je u biračkom spisku upisano njih 68.255. Ostaje nejasno otkud u biračkom spisku višak od 11.419 punoletnih građana, što bi bilo, opet poređenja radi, oko 30% važećih glasova u Požarevcu. Kako bi se sve ove nedoumice otklonile, jasno je da je neophodna hitna revizija biračkog spiska", zaključio je Vladan Milosavljević, predsednik GrO Stranke slobode i pravde Požarevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati