Izbori 2024

Direktno.rs

11. 03. 2024. 10:33 5

"Izbori 2. juna da budu u svim preostalim gradovima i opštinama"

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravlja odluku da ponovljeni beogradski izbori budu održani drugog juna, ali ne vidi razlog zašto izbori ne bi bili tog dana i u ostalih 87 gradova i opština.

- Opozicija traži osim beogradskih izbora, ukoliko bude normalnih izbornih uslova, da se 2. juna održe i svi preostali za gradove i opštine, jer je prosta činjenica da dobar deo građana tokom jula ide na odmor i neće moći da iskoristi svoje demokratsko izborno pravo. Takođe, izbornu agoniju za građane i naše društvo treba prekinuti, jer traje još od novembra prošle godine i u junu rešiti pitanje legitimiteta lokalnih samouprava, a ne produžiti je još do kraja leta - izjavio je predsednik POKS, narodni poslanik, Vojislav Mihailović.

- Izgovor da gradonačelnici i predsednici opština neće da podnesu ostavke i skrate sebi mandat za mesec dana, kako bi imali izbore svuda isti dan, ne pije vodu, obzirom da su svi do jednog po prethodnoj direktivi predsednika podnosili ostavke u oktobru prošle godine. Ako su mogli tada, zašto ne bi mogli sada? Jasna je namera vlasti da suprotno zakonu, zloupotrebi sve potencijale državnih resursa u korist što boljeg svog izbornog rezultata u Beogradu, a to je moguće samo ako se održe izbori prvo u glavnom gradu.

- Nedostatak članova u prestonici koji se primoravaju da idu u kampanju od vrata, nadoknađuju članovima van Beograda koji rade u javnim preduzećima i državnoj upravi. Oni tokom radnog vremena, a pod pretnjom otkazom su primorani da rade kampanju za beogradski SNS. Na njih ne bi mogli računati da su izbori i u drugim gradovima u isto vreme. Tu leži suština želje predsednika države da se izbori održe u julu, kako kaže u zakonskim rokovima - dodao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati