Izbori 2024

D. Ljutić

01. 01. 2024. 08:00 21

PRERASPODELA MOLITVI NA RTS I PINK-u: Žitije prepodobnog Vučića

Od Nove godine nema više ni ugnjetenog naroda. Izvršena je preraspodela. Ugnjeteni narod se danas raskomotio ispred svog televizora i glasa za "a-za-koga-ako-ne-za-njega?“. I sada, recite i sami: a kome su pa uopšte i potrebni birači koji se tako lako daju prevariti? Ili, ako za nijansu drugačije postavimo sebi ovo pitanje i formulišemo ga kao "a kome su u stvari potrebni birači koji se tako lako daju prevariti?“ Inače, dosta dugo se proces preraspodele naroda više ne svodi na uzimanje od bogatih i davanje siromašnima. Taj proces danas teče tako što se oduzima od onih koji hoće i umeju da rade, a daje onima kojima takve namere nemaju, niti su ih ikada imali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se ne plaši opozicije i njihovih protesta, kao ni i "izmišljenih i dogovorenih izveštaja posmatrača izbora, koji tvrde da su postojale ogromne nepravilnosti". On je rekao da će Republička izborna komisija (RIK) da obavi svoj posao i proglasi konačne rezultate.

- Neće im to proći. Nećemo im dati da ukradu narodnu volju. Vox populi, vox dei, ili glas naroda je glas Boga.Tokom januara idemo u konstituisanje skupštine i to je to. Nema tu ništa sporno, niti neke velike filozofije - rekao je Vučić.

Uostalom, dok to govori on i ne misli na sebe, kao ni na onu svoju, uvereno suverenu pobožnu mangupariju sa RTS-a i Pink-a. Nije on baš toliko vulgaran. A i šta će mu to? On je njima prepustio da misle na "narod“. Ovaj naš narod, koji je u svim vremenima radosno živeo pod prinudom "samoograničavanja u sticanju“ i koji je nadahnuto, skoro veselo, godinama stajao u redovima da bi za svoje pare kupio parče smrznutog bataka, poneku dopola oglodanu goveđu kost, par kineskih patika ili već nekakav slatkiš iz Mađarske kome ističe rok trajanja.

Na tronu cvetajućeg zvaničnog utopizma, tih 11 godina je ne manje bujno cvetao i SNS folklor. I da znate, na vratima vaše lokalne prodavnice posle praznika čeka vas obaveštenje: "Potrebe za šećerom - danas neće biti“. Da, inače je predivno kada se automobil predsednice vlade, kao i svi ostali, zaustavi na raskrsnici i čeka da se na semaforu upali zeleno svetlo. Baš zahvaljujući njoj, prvi put u istoriji srpskog roda, manjina je ta koja ne mora da radi.

Od ove godine nema više ni ugnjetenog naroda. Izvršena je preraspodela. Ugnjeteni narod se danas raskomotio ispred svog televizora i glasa za "a-za-koga-ako-ne-za-njega?“. I sada, recite i sami: a kome su pa uopšte i potrebni birači koji se tako lako daju prevariti? Ili, ako za nijansu drugačije postavimo sebi ovo pitanje i formulišemo ga kao "a kome su u stvari potrebni birači koji se tako lako daju prevariti?“ Inače, dosta dugo se proces preraspodele naroda više ne svodi na uzimanje od bogatih i davanje siromašnima. Taj proces danas teče tako što se oduzima od onih koji hoće i umeju da rade, a daje onima kojima takve namere nemaju, niti su ih ikada imali.

Elem, svaki populista će pokušavati da ujedini svoj narod, jedini autentični narod i u tu svrhu nastaviće da se sukobljava s onima koji po njegovom mišljenju nisu deo "prave Srbije". Žitije prepodobnog će vam biti neukusno raspoređeno na RTS-u i Pink-u. Za populiste polarizacija nije problem, ona je sredstvo obezbeđivanja opstanka na vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati