Izbori 2024

D. Ljutić

27. 12. 2023. 21:17 27

KAD BISMO BILI LJUDI Banjalučani, gledate li kako vam biju sugrađane iz Beograda?

Po svedočenju jednog Rumuna, koji je pričao kako im je za vreme ranog perioda režima Nikolaja Čaušeskog najteže padalo to što je ideološko ludilo bilo kao stameni blok, u kojem nije bilo ni najmanje pukotine da se čovek u nju sakrije i da je Rumunima laknulo kada je počeo period lakrdija Nikolaja, pomalo podseća na zbivanja u današnjoj Srbiji. Naime, sve što  se uradi mora da bude odlučno i uz čvrstu ruku. Tako se čuva vlast, a sa njom i budućnost zemlje. Aleksandar Vučić unapred propisuje kvalifikacije dela i kazne, jer nigde nikoga više nema, sem njega i njegovih ljudi. Ni Banjalučane više nije briga za "njihovu" Zvezdaru, potrošila se ljubav. Na kraju, zašto ne pozvati sugrađane iz Banjaluke da odbrane svoj glas, posle očigledne krađe?

Mržnja prema Beogradu realizovana je kao njegovo fizičko i mentalno poništavanje, oduzimanje svega što valja od dobro znanog lica. Vlast je najavila da neće dozvoliti nasilje. Ali, mogla bi da ga izazove. I izazvala ga je.

Govoreći o kritikama da su građani Republike Srpske glasali u Beogradu na izborima, Aleksandar Vučić je rekao da oni to imaju pravo.

-  Imaju pravo u skladu sa zakonima koje su oni doneli u ovoj zemlji, ne mi, već oni. I priču o dvojnom državljanstvu i o svemu drugom za koje mislim da je potpuno normalna, civilizovana i dobra za srpski narod. Onda kreću u hajku protiv našeg naroda, jer im se valjda ne sviđa kakvog su politčkog opredelenja ti ljudi, iako je to naravno minoran broj glasova - dodao je Vučić.

Međutim, nigde ni reči o zabeleženim dokazima o primanju na hiljade dinara, po 100 maraka, konvojima ispred "Arene". Sve su to bili žitelji Republike Srpske sa zakonskim dvojnim prebivalištem, kako tvrdi predsednik Srbije. Eto, našli su se tog 17. decembra da po prvi put oni iz Rogatice glasaju na "svojoj" Zvezdari ili Voždovcu i izaberu gradonačelnika Beograda, a potom se vrate u mir svoje Rogatice. Za dobre novce, naravno. Šta će posle biti, nije ušlo u cenovnik i njih se i ne tiče.

Po svedočenju jednog Rumuna, koji je pričao kako im je za vreme ranog perioda režima Čaušeskog najteže padalo to što je ideološko ludilo bilo kao stameni blok, u kojem nije bilo ni najmanje pukotine da se čovek u nju sakrije i da je Rumunima laknulo kada je počeo period lakrdija Nikolaja, pomalo podseća ma zbivanja u današnjoj Srbiji. Naime, sve što  se uradi mora da bude odlučno i uz čvrstu ruku. Tako se čuva vlast, a sa njom i budućnost zemlje.

Vučić unapred propisuje kvalifikacije dela i kazne, jer nigde nikoga više nema, sem njega i njegovih ljudi. Već godinama pišemo i govorimo da je naše društvo u anomičnom stanju, u normativnoj i moralnoj krizi, a uzrok tome je permanentno sistemsko nasilje Aleksandra Vučića koje se ogleda u gaženju svih institucija, prava, sloboda i poštovanja svake ličnosti.

Novac je važan. Njegovom raspodelom iz državnog budžeta odlučuje se o tome ko će dobiti zdravstvenu zaštitu, ko će moći da se školuje, ko će primati pomoć za nezaposlene, koje delatnosti i kompanije će biti podržane i da li će zemlja ići u rat. Stavke u državnom budžetu pokazuju moralna uverenja društva, kako se njime upravlja i ko ima stvarnu moć. Iz tog radikalskog jata je iznikao svemoćni Vučić koji, kao svemoćni vladar, snosi apsolutnu odgovornost bukvalno za sve.

Na kraju, zašto ne pozvati sugrađane iz Banjaluke da odbrane svoj glas, posle očigledne krađe?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati