Izbori 2024

Direktno.rs

26. 12. 2023. 14:10 14

Srbija protiv nasilja: U Vučićevoj izbornoj lakrdiji ne učestvujemo

Izbori koji se u subotu ponavljaju na jednom broju biračkih mesta ne mogu anulirati pljačku niti ispraviti nepravdu koja se dogodila 17.12. Zbog toga na njima nećemo učestvovati. Jasno smo saopštili naš stav da zahtevamo poništavanje svih izbora održanih 17.12. 2023. godine u skladu sa izveštajima domaćih i međunarodnih organizacija koje su posmatrale izborni proces. Zato kontrolori koalicije "Srbija protiv nasilja" neće učestvovati u nastavku Vučićeve izborne lakrdije - navodi se u saopštenju koalicije Srbija protiv nasilja, koje prenosimo u celosti.

- U Srbiji poslanici štrajkuju glađu zbog dokazane izborne pravare, hapse se politički neistomišljenici, prebijaju se i privode studenti, institucije brane režim a ne zakon, huligani nasrću na građane koji protestuju, novinare koji o tome izveštavaju i imovinu koja pripada svima nama. Glasanje u takvim uslovima nema smisla.

Tražimo od nadležnih institucija da na osnovu zahteva građana, javnih ličnosti, organizacija koje prate izbore i opozicije ponište pokradene izbore, uvaže opravdane zahteve za revidiranje biračkog spiska, ujednačen pristup medijima i zaustave pritiske i ucene na birače kako bismo nakon toga mogli da organizujemo fer i poštene izbore i izađemo iz političke krize koju je režim proizveo ovom, do sada neviđenom, izbornom pljačkom - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati