Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

22. 12. 2023. 15:42 3

"Krađa u Pazaru, sporni svi mandati Ljajićeve stranke"

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin ponovio je tvrdnju da su tri opozicione partije na lokalnim izborima u Novom Pazaru "drastično pokradene".

On je razmere krađe glasova ilustrovao tvrdnjom da, zapravo, nije sporan samo jedan odbornički mandat koji određuje buduću skupštinsku većinu, već svi koje je osvojila Socijaldemokratska partija (SDP).

- Sporno je svih 18 mandata SDP Rasima Ljajića, a odgovor se krije u vrećama sa glasovima - ocenio je Ugljanin.

Ugljanin je ovom prilikom pozvao predstavnike izborne liste SNS-SPS-SRS, "koje poštuje i čiji mandati nisu sporni", da se drže po strani u ovom unutar-bošnjačkom sporu.

- Pozivam ih da ostanu uzdržani, dok mi ne između sebe ne rešimo ovu stvar - rekao je Ugljanin.

On je na konferenciji za novinare izjavio da, "iako znaju u kakvoj državi živimo", poštuje zakonske procedure, pa zato ta partija priprema i tužbu sudu.

Prema Ugljaninovoj oceni, sporna situacija se i pre suda može rešiti na nekoliko načina.

- Da Komisija (GIK) dozvoli kontrolu kompletnog izbornog materijala, ili proglasi konačnim rezultate da tri opozicione liste u zbiru imaju 24 odbornika, ili da se ponište izbori od 17. decembra, a zatim sprovedu novi, pod jednakim izbornim uslovima za sve učesnike.

Sekretar SDA Merfid Kamešničanin je prethodno još jednom pročitao spisak navodnih nepravilnosti, "kojima je vladajuća Sandžačka demokratska partija (SDP) pokrala ostale učesnike izbora".

Na pitanje da li su navedene primedbe i uvrštene u izveštaj sa sednica GIK, Kamešničanin je rekao da ih je dostavio Komisiji, ali da to pouzdano ne zna "jer SDA nije imala predstavnika u telu koje je sprovelo izbore".

On je podsetio da je isključivanje SDA kao parlamentarne stranke iz Komisije, "jedna od GIK-ovih prvih nezakonitih radnji".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati