Izbori 2024

[ Izvor: Danas ]

17. 12. 2023. 08:39 0

Gde se održavaju lokalni izbori u Srbiji i koje su liste?

Ne računajući Beograd i Kragujevac, lokalni izbori se održavaju u još 63 lokalne samouprave, od koji je jedna gradska opština Vranjska Banja. (Izbori se ne održavaju na primer u beogradskim opštinama, nego samo za gradsku skupštinu). Ovo su vanredni lokalni izbori budući da u većini pomenutih samouprava, mandati aktulenoj vlasti ističu 2024, jer su prethodni izbori održani zajedno sa parlamentarnim 2020.

Do lokalnih izbora je došlo nakon što su gradonačelnici i predsednici opština podneli ostavke, a u međuvremenu su uspostavljeni privremeni organi kao organi vlasti.

Spisak gde se izbori održavaju:

GRADOVI:
Lokalni izbori se održavaju za odbornike skupština gradova Beograda, Vranja, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Leskovca, Loznice, Novog Pazara, Pirota, Prokuplja, Smedereva i Šapca.

OPŠTINE:

Izbori se održavaju za odbornike skupština opština Aleksandrovca, Babušnice, Batočine, Bele Palanke, Blaca, Bogatića, Bojnika, Brusa, Varvarina, Velike Plane, Velikog Gradišta, Vladimirac, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Gadžinog Hana, Golupca, Despotovaca, Dimitrovgrada, Doljevca, Žabara, Žagubice, Žitorađe, Knića, Koceljeve, Krupnja, Kuršumlije, Kučeva, Lajkovca, Lapova, Lebana, Ljiga, Ljubovije, Malog Zvornika, Malog Crnića, Medveđe, Merošine, Osečine, Paraćina, Petrovca na Mlavi, Požege, Priboja, Prijepolja, Ražnja, Rače, Rekovca, Sokobanje, Topole, Trgovišta, Trstenika, Ćićevca, Ćuprije, Uba i Crne Trave.

GRADSKA OPŠTINA:

Glasa se i za odbornike Vranjske Banje, opštine u gradu Vranju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati