Izbori 2024

Direktno.rs

14. 12. 2023. 23:20 6

"Degutantna agitacija Vučića u korist jedne liste"

Član Nadzornog odbora za praćenje izborne kampanje Slobodan Prvanović zatražio je od tog tela da reaguje povodom nastupa predsednika Aleksandra Vučića na televiziji Pink u četvrtak uveče.

- Bez ikakve dileme Aleksandar Vučić je nastupao kao Predsednik Republike, tako je u toku emisije oslovljavan, a on nije napomenuo da ne nastupa kao Predsednik Republike. Emisija, na televiziji sa nacionalnim pokrivanjem, nazvana je po političkom sloganu jedne od izbornih listi, a Predsednik Republike se u ovom svom nastupanju, na krajnje degutantan, perfidan i odvratan način, bavio političkom agitacijom u korist jedne izborne liste - stoji u saopštenju Prvanovića.

On je javno upitao članove ovog tela:

- Šta to treba da se desi da biste konstatovali da nešto nije u redu sa predizbornom kampanjom kada se Predsednik Republike, inače predsednik svih građana Srbije, pojavi na najgledanijim televizijama više puta nego što je bio broj dana u kampanji? Šta još treba da se desi, kada Predsednik Republike agituje u korist jedne izborne liste, a predsednik je svih građana, da biste konstatovali da diskriminiiše građane po političkoj opredeljenosti, a što je, ne samo nedostojno, nego i protivno propisima? Šta još treba da se desi da biste shvatili da ovi izbori, bar što se tiče izborne kampanje, nemaju ničeg sličnog sa onim što bi trebalo da bude izborna kampanja u jednoj civilizovanoj zemlji?

Predložio je Nadzornom odboru da preduzme sledeće mere:

1. Da se izda saopštenje gde ovakvo postupanje Predsednika Republike ovo telo najoštrije osuđuje, a da se on pozive da se od takvog ponašanja u narednom periodu uzdrži.

2. Da se pošalje dopis Vrhovnom javnom tužilaštvu sa zahtevom da pokrene postupak radi ustanovljavanja krivične odgovornosti Predsednika Republike, a u vezi sa kršenjem odredbi Ustava i zakona kojima se regulišu uloga, ovlašćenja i prava Predsednika Reublike.

3. Da se uputi dopis Agenciji za sprečavanje korupcije sa pozivom da zauzmu stav povodom ovog događaja i pokrenu postupak u skladu sa svojim nadležnostima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati