Izbori 2024

Direktno.rs

05. 12. 2023. 09:05 0

Vraćena lista Srbija protiv nasilja u Velikom Gradištu

Viši sud u Požarevcu poništio je rešenje izborne komisije opštine Veliko Gradište o odbacivanju liste Srbija protiv nasilja, čime je lista vraćena na ponovno odlučivanje - navodi Miloš Ivanović, predsednik OO SSP Veliko Gradište, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Da podsetimo, komisija je na sednici 26. novembra donela odluku o odbacivanju naše liste navodeći kao razlog to da je podneta od strane lica koje nije ovlašćeno po zakonu. Protiv ove odluke podneli smo žalbu 1. decembra, po kojoj je Viši sud u Požarevcu odlučivao juče. Veće je tumačenjem našeg koalicionog sporazuma i ostalih dokumenata doneo rešenje o odbacivanju odluke, čime je lista vraćena na ponovno odlučivanje u opštinsku komisiju.

Odluka Višeg suda vraća veru u institucije sistema pokazajući da i te kako postoje stručni, odgovorni i savesni ljudi, koji svoj posao rade u interesu građana. Nadamo se da će posle ovakve odluke članovi stručnog dela komisije osloboditi pritisaka i doneti rešenje koje je u skladu sa zakonom.

Dodatni problem predstavlja činjenica da se trinaest dana pre izbora mi bavimo pitanjem statusa liste umesto da se koncentrišemo na kampanju, što je još jedan dokaz neravnopravnih uslova u ovoj trci.

Na kraju, pozivam sve političke aktere, a posebno predstavnike vodeće stranke u prethodnim godinama, da izbore ne koristimo kao međusobni rat, već kao priliku da predstavimo svoje poglede na budućnost i razvoj Velikog Gradišta zaključuje Miloš Ivanović, predsednik OO SSP Veliko Gradište.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati