Izbori 2024

Direktno.rs

20. 11. 2023. 12:57 6

"Vučiću, toliko ste Srbiju zadužili da 1,6 milijardi evra dajemo za kamatu"

Da zaista imamo 5 milijardi evra svojih para na računu, ne bismo se 26. oktobra zadužili za dodatnih 1,7 milijardi evra, i to kreditima koji imaju kamatu i do 9%, izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik SSP-a i kandidat na republičkoj listi "Srbija protiv nasilja", čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Gospodine Vučiću, da imate 5.000 evra na računu, da li biste uzeli keš kredit od 1.700 evra sa kamatom od preko 10%? Ne biste, ni vi, ni bilo ko drugi. Isto tako, da zaista imamo 5 milijardi evra svojih para na računu, ne bismo se 26. oktobra zadužili za dodatnih 1,7 milijardi evra, i to kreditima koji imaju kamatu i do 9%.

- Svaki dinar koji imate na računu je isključivo posledica prekomernog zaduživanja zemlje, pošto ste samo u poslednje četiri godini napravili rupu u budžetu od 10,5 milijardi evra, pa ste u tom periodu i zadužili zemlju za dodatnih 12 milijardi evra!

- Podsetiću vas da ste samo u poslednjih godinu dana uzeli kredit Fonda za razvoj Abu Dabija od milijardu dolara, kredit MMF-a od 2,4 milijarde evra, kredit EBRD od 300 miliona evra za likvidnost EPS-a, dva kredita Svetske banke od 220 miliona evra za javne institucije i javne finansije, tri kredita vredna 340 miliona evra od Francuske agencije za razvoj, izdali obveznice na međunarodnom tržištu od 1,75 milijardi dolara... Što je najgore, nijedno od ovih zaduženja nije bilo za izgradnju infrastrukture, već isključivo za potrošnju, ad-hoc rejting mere i koruptivne javne nabavke.

- Zbog ovog prekomernog zaduženja, Srbija godišnje, samo za kamatu, izdvaja 1,6 milijardi evra, što je isto koliko daje i za sve subvencije: od privrede i poljoprivrede, preko nauke i kulture, do putne i železničke infrastrukture. I zbog toga nema para za srpske poljorivrednike, privrednike, za zaposlene u bolnicama, školama, vrtićima, poštama...

- Upravo zato će građani Srbije na decembarskim izborima glasati protiv ekonomske politike prekomernog zaduživanja, rejting mera, partijskih kadrova i koruptivnih javnih nabavki, jer bi nas nastavak takve politike uskoro doveo do bankrota - poručio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati