Izbori 2020

Direktno.rs [ Izvor: Nova S ]

07. 06. 2020. 21:46 12

Radulović Sergeju: Vučić ti je skupio potpise, na Novom Beogradu si ih dobio 5.002

Žestoka svađa nastala je u "Utisku nedelje", kada su u obračun oko toga ko je prikupljao potpise za koga ušli Saša Radulović, lider pokreta Dosta je bilo, i Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodih građana. A koliko je sve bilo dinamično, svedoči situacija da je u jednom trenutku Trifunović izašao iz studija.

- Ko je za nas skupljao potpise? - pitao je Trifunović Radulovića nakon optužbe od strane Radulovića da su "mutno" skupili potpise.

- U kojoj opštini ste najviše skupili potpisa? - upitao je Radulović.

- Miljana, u kojoj opštini smo skupili? Laž je u pitanju - odgovorio je Trifunović dok je voditeljka pozvala na smirivanje tenzija u studiju.

- Skupili ste na Novom Beogradu 5002 potpisa, gde ste na svaka dva minuta dobili po jedan, a da ne idete na izbore u toj opštini - rekao je Radulović.

- Vidim da se "Dosta je bilo dosta bavi drugim ljudima". To je gnusna podmetačina i laž - kazao je Trifunović i dodao da je "Radulović sada kao Rističević".

- Vlast je prikupljala potpise svima osim "Dosta je bilo" i to ćemo i dokazati - dodao je Radulović i rekao da je PSG lagao u vezi sa skupljenih 700 glasova na Vračaru.

Trifunović: Nisam odustao od bojkota

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović je istakao da PSG nije odustao od bojkota izbora.

- Nisam ja odustao od bojkota. Potpisali smo Sporazum sa narodom koji je osmislio Bane Trifunović da isti činioci ne urade isto što i DOS. Mi nismo učestvovali u vlasti. Mi smo ušli u to kao "akt dobre volje". Oni su ponudili bojkot. Oni koje ne voli narod - rekao je večeras Sergej Trifunović.

Trifunović je dodao da su na licu mesta za vreme koronavirusa videli kako izgleda kada Vučić ima samostalnu vlast.

- Da li ću čekati u špajzu da nam sipaju kiselinu u mozak još četiri godine? Ja to da čekam neću. Ja sam ušao u politiku pre nekih 15 meseci. Ušao sam ponižen. Ja se ponižavam već 15 godina i tukli su me i polivali vodenim topovima. Najviše sam ponižen kad je došla ekipa DOS-a i otišao u Ameriku, pa sam se vratio i video da je krenulo survavanje. Trebalo je neko novo lice i pristao sam da to budem ja - istakao je Trifunović.

Pored njega i Saše Radulovića, u "Utisku nedelje" gostovao je i Đorđe Vukadinović, urednik "Nove srpske političke misli" i samostalni poslanik u Skupštini Srbije.

- Mi nismo promenili odluku. I u ovoj emisiji sam rekao da je bojkot sredstvo, nije cilj i on treba da dovede do fer i poštenih izbora. Bili smo u bojkotu dok nije počeo da se raspada. U borbi u kojoj smo je maratonska, nije sprint - kazao je Radulović i dodao da je od početka njihov argument bio da bojkot ima smisla ako može nešto da postigne.

Vukadinović je kazao da je sklon tome da u javnom političkom životu bude odgovoran.

- Rizikovao sam da budem usamljen na svojoj strani, ali sam svestan rizika. Bojkot je opasno oružje. Navodio sam sve slabe tačke, koje sada neki ljudi pominju. Izbori su manjkavi u Srbiji, ali nisu svi pokradeni - istakao je Vukadinović.

On je istakao da je stvar lične procene i osećaja, te da je izlazak na izbore "političko poniženje".

- Mislim da se Trifunović i Radulović ponižavaju - rekao je Vukadinović.

Vukadinović: U parlament ulaze oni koji su u Vučićevoj milosti

Samostalni narodni poslanik Đorđe Vukadinović je gostujući u "Utisku nedelje" ocenio da će u parlament ući "samo ko Vučiću treba u paramentu" i da se strankama i pokretima koji će učestvovati na izborima, "iako možda imaju najbolju nameru, raduje samo Vučić".

Vukadinović je dodao da je bojkot parlamenta sadašnjih članica Saveza za Srbiju bio "greška", ali da je bojkot izbora trenutno "najbolja opcija" s obzirom na to da su izborni uslovi "šest puta gori nego što su bili".

- Bojkot je loša opcija, ali nema bolje opcije, to je očajnički potez... Ja nisam nikakav Če Gevara, nisam revolucionar, smatram da više mogu da uradim u parlamentu, ali da trčim trku koja će, ako ništa, izgledati kao prethodne četiri godine, neka hvala - rekao je Vukadinović.

On je ocenio i da je rekao da je pretnja bojkotom davala rezultate dok je bila kredibilna, odnosno da je mogla da da više rezultata da je opozicija istrajala u bojkotu.

- (Vučić) je pristao na ustupke, doveo evroparlamentarce... Zajednički nastup opozicije u ignorisanju (vlasti) bi bio dobar da je opozicija istrajala u bojkotu - naveo je Vukadinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati