Izbori 2020

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

06. 06. 2020. 12:27 1

"Stop diktaturi - bojkot ko kuća": Glas građana na izborima neće imati vrednost

Glas građana na predstojećim izborima neće imati vrednost, jer su rezultati unapred poznati, a bojkot takvih izbora je znak otpora i bunta zbog situacije u kojoj živimo, poruka je učesnika tribine "Stop diktaturi - bojkot ko kuća".

Da je bojkot pokrenuo nešto novo u međunarodnoj zajednici i otvorio temu poštovanja ljudskih prava u Srbiji, čime je ta kampanja ispunila svoj prvi zadatak, stav je profesorke Univerziteta u Beogradu Biljane Stojković.

Njen kolega Oliver Tošković navodi da je bojkot nužan jer nema drugog načina, a politikolog Boban Stojanović, poredeći izbore sa igrom na sreću, da će oni koji izađu na izbore svesno omogućiti nagrađivanje pobednika.

Novosadska profesorka Bojana Bodroža izjavila je da zbog nepostojanja bilo kakvih pravila strahuje da se sve može završiti nasiljem, a sličan scenario predviđa i profesor Mikloš Biro, navodeći da na naplatu dolazi nekompetentnost ljudi na upljavljačkim funkcijama.

- Mi imamo sve više onih koji su gladni i onih koji voze ferari... Setite se baklji tokom lupanja šerpi pa će vam biti jasno kud sve ovo vodi - rekao je Biro.

- Neučestvovanje u lažnim izborima može da dovede do bržih promena u Srbiji, tek tada se međunarodna zajednica zaista probudila - navela je Biljana Stojković.

- Ja se setim jedne epizode iz "Sivog doma"...to oni nama rade. Lupaju nam šamare i viču: evo ovi hoće da nas biju - kazao je Oliver Tošković.

Tribinu je vodio predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati