Beograd

[ Izvor: Mediji ]

27. 09. 2024. 16:07 2

Šta se dešava s BG vozom? Samo danas 7 izostanaka

BG voz, nekada najpouzdaniji vid javnog prevoza, poslednjih meseci pokazuje određene probleme u radu - pojedini polasci gotovo svakodnevno izostaju na nekoj ili više linija ovog sistema. Samo od jutros bilo je 7 izostanaka.

- Voz koji polazi iz Rakovice za Lazarevac u 04:31 časova, kao i iz Lazarevca za Rakovicu u 06:03 časova, neće saobraćati iz tehničkih razloga
- Voz koji polazi iz Ovče za Resnik u 08:22 časova, neće saobraćati iz tehničkih razloga.
- Voz koji polazi iz Resnika za Beograd centar u 10:01 časova, neće saobraćati iz tehničkih razloga.
- Voz koji polazi iz Batajnice za Ovču u 09:57 časova, kao i iz Ovče za Batajnicu u u 11.59 časova, neće saobraćati iz tehničkih razloga.
- Voz koji polazi iz Batajnice za Zemun u 13:57 časova, neće saobraćati iz tehničkih razloga.
Imobilizacija voznih sredstava, izuzetne tehničke nepravilnosti, problemi i stanje na infrastrukturnim kapacitetima tri su razloga čestog kašnjenja iizostajanja polazaka BG voza, objašnjavaju nadležni.

Ovaj odgovor dostavio nam je Sekretarijat za javni prevoz:

- Sekretarijat za javni prevoz Gradske uprave grada Beograda ima potpisan ugovor o prevozu putnika železnicom sa Akcionarskim društvom za železnički prevoz putnika 'Srbijavoz' u čijoj nadležnosti su vozna sredstva, odnosno elektromotorne garniture, kojima se vrši prevoz putnika u sistemu BG:Voz-a.

Prema informacijama dobijenim od prevoznika "Srbijavoz" a.d., angažovanog za prevoz putnika železnicom, osnovni razlozi koji utiču na poremećaj u odvijanju saobraćaja vozova iz sistema BG:voz su veliki stepen imobilizacije voznih sredstava, izuzetne tehničke nepravilnosti kao i problemi i stanje na infrastrukturnim kapacitetima. Nadležne službe "Srbijavoz" a.d. preduzimaju sve raspoložive mere i sprovode potrebne aktivnosti u cilju prevazilaženja nepravilnosti koje utiču na redovitost saobraćanja vozova iz sistema BG:voza.

Planove razvoja beogradskog železničkog čvora, u čijim okvirima je i razvoj gradske železnice, sprovodi nadležno ministarstvo u saradnji sa republičkim i gradskim institucijama. Modernizacija voznih sredstava i infrastrukturnih kapaciteta za potrebe razvoja i unapređenja gradske železnice u interesu je svih zainteresovanih strana: na prvom mestu građana, nadležnog ministarstva, grada Beograda i železničkih društava "Srbijavoz" a.d. i 'Infrastruktura železnice Srbije' a.d. Prema dosadašnjim saznanjima kojima raspolaže Sekretarijat za javni prevoz u cilju daljeg razvoja BG:voza u narednom periodu planira se širenje tj. uspostavljanje linije BG:voza do Aerodroma "Nikola Tesla", koje pored projektovanja i izgradnje nove železničke infrastrukture do aerodroma obuhvata i nabavku novih voznih sredstava - objasnili su.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati