Beograd

[ Izvor: Mediji ]

26. 09. 2024. 12:00 11

Šapić podneo zvaničnu inicijativu da se Draži Mihailoviću podigne spomenik

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podneo je ovog četvrtka zvaničnu inicijativu Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Beograda da se Draži Mihailoviću podigne spomenik u parku Terazijska terasa.

- Inicijativu sam podneo jer smatram da čovek kome su dve od najvećih sila u borbi protiv fašizma i nacizma, Sjedinjene Američke Države i Francuska, dodelile najviše državno odlikovanje, to zaslužuje - izjavio je Šapić, saopštila je Gradska uprava Beograda.

Šapić je ocenio da njegova inicijativa da se podigne spomenik Dragoljubu Mihailoviću na "dostojanstvenom" mestu u centru grada predstavlja "ispravljanje istorijske nepravde".

Prema njegovim rečima, to je važno zbog nacionalnog pomirenja i kako ne bi više dolazilo do podela.

- Kako bi se stavila tačka na te podele, treba da se nastavi proces kojim su se izjednačili partizanski i ravnogorski pokret i kada je oborena sudska presuda kojom je Dragoljub Mihailović proglašen za izdajnika. Ne treba zaboraviti da je Mihailović jedan od najodlikovanijih srpskih oficira za iskazane podvige i hrabrost u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu - rekao je Šapić.

Šapić je istakao da je Srbija uvek bila antifašistička zemlja i da je za ponos to što je imala dva antifašistička pokreta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati