Beograd

Direktno.rs

17. 09. 2024. 13:41 1

Popović: Vlast ne može da omogući građanima da se prevezu od tačke A do tačke B

"Beograđanima je bitno da se bezbedno i brzo prevezu od tačke A do tačke B, ova gradska vlast to ne može da im omogući", izjavila je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović u Novom Danu na TV N1.

Popović je istakla da je "Aleksandar Šapić pre nekoliko dana napravio scenografiju tako što je dovezao 80 privatnih mercedesovih autobusa, uzurpirao garažu GSP-a da bi se slikao pored njih, dok u isto vreme GSP kupuje kineske i turske autobuse sumnjivog kvaliteta".

Popović je pokazala Odluku o dodeli ugovora za posao koji je dat privatnim prevoznicima vrednosti od 1,2 milijarde evra naših para od čega je deo firmi tih privatnih prevoznika povezan sa Zvonkom Veselinovićem.

Ocenila je da "Aleksandar Šapić nijednom nije tražio vanredni tehnički pregled vozila", kao i da su "privatni prevoznici koji su sada dobili ovaj posao oni čiji su se autobusi samozapaljivali", i podsetila na liniju 511.

- To je autobus privatnog prevoznika koji se nalazi u ovom konzorcijumu - rekla je Popović.

Popović je rekla da se tokom jučerašnje sednice Skupštine Grada glasalo i za to da se sruši hotel "Jugoslavija" i da se dozvoli ćerki firmi Milenijum tima da na mestu hotela gradi šta hoće i koliko hoće.

Podsetila je i na sukob na relaciji Šapić - Vesić.

- Vidite da od početka postoji sukob ministar Vesić - gradonačelnik Aleksandar Šapić. Čuli ste Šapića, rekao je više puta da Goran Vesić pacovskim kanalima plaća analitičare, bivše političare i novinare. Vučević je rekao da će se nakon letnje pauze pozabaviti time na stranačkim organima, nisu se pozabavili, mi ne možemo da budemo taoci, dosta nam je da budemo taoci njihove vlasti, sad još treba da budemo i taoci njihovog sukoba, zato smo mi iz SSP-a podneli krivičnu prijavu protiv Gorana Vesića na osnovu tih tvrdnji koje je izneo Šapić. Ako Šapić laže o tome - on mora da podnese ostavku, ukoliko je tačno to što priča o Vesiću, onda on ni sekunde ne može da bude ministar jer se služi trgovinom uticaja. U svakom slučaju, za Beograd je najbolje da se obojica sklone sa političke scene - zaključila je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati