Beograd

Direktno.rs

17. 09. 2024. 10:09 3

Mihailović: Ne verujem u iskrene namere Šapića u vezi spomenika Draži u Beogradu

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da se podigne spomenik Draži Mihailoviću u Beogradu "neiskrenom i manipulativnom u već poznatom stilu Srpske napredne stranke".

- Ne verujem u iskrene namere gradonačelnika Beograda da se mom dedi, đeneralu Draži Mihailoviću, podigne spomenik u Beogradu, čim se u izjavi ogradio da to nije u njegovoj moći, nego u nadležnosti Ministarstva kulture. Iako potpuno podržavam ideju, koju smo i sami mnogo puta javno izneli i smatram da bi to bio veliki iskorak u procesu ispravljanja istorijske nepravde prema prvom antifašističkom gerilcu u porobljenoj Evropi, s obzirom na to da je sve što radi SNS u svrhu marketinga i sticanja političkih poena, u ovom slučaju zbog sve veće popularnosti generala Mihailovića u narodu, moram biti skeptičan u njihove iskrene namere - izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik u Skupštini Srbije, Vojislav Mihailović.

- Vreme će pokazati da li se radi o iskrenim namerama ili ne, ali u svakom slučaju ako išta bude zavisilo od POKS, mi ćemo dati svoj puni doprinos da se ova ideja realizuje, kao i ideja da se spomen obeležje Kuća cveća posvećena onom koji je pucao na mog dedu i Srbe još u Prvom svetskom ratu i dobio odlikovanje za to u okviru austrougarske hrvatske Vražje divizije, koja je poznata po zločinima nad našim narodom, premesti u rodni Kumrovec – dodao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati