Beograd

[ Izvor: Mediji ]

10. 08. 2024. 11:24 0

Ponovo pad sistema na Aerodromu Nikola Tesla

Na beogradskom aerodromu je danas oko 10 časova ponovo došlo do prekida u radu softvera za pristup sistemu koje koriste avio kompanije za čekiranje putnika na let, javljaju iz Beogradskog aerodroma.

- Ovaj privremeni prekid može da dovede do usporenog procesa prijave na let na šalterima i, posledično, do kašnjenja određenog broja letova u toku dana - navodi se dalje u saopštenju.

Kao i prethodnih puta, do problema je došlo zbog globalnog softverskog kvara koji je van kontrole aerodroma, i kojim su u nekoliko navrata prethodnih dana pogođeni i pojedini aerodromi na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

- Naše tehničke službe su u kontaktu sa inostranim provajderom usluge koji radi na otklanjanju kvara u najkraćem mogućem roku. Izvinjavamo se putnicima koji su pogođeni ovom situacijom i pozivamo ih da status svojih letova provere na sajtu aerodroma i u odabranim avio kompanijama. Sve nadležne službe na aerodromu nastoje da minimizuju uticaj ove situacije na komfor putnika - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati