Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

09. 08. 2024. 15:37 4

Od polovine septembra počinju polasci sa nove autobuske stanice u Bloku 42

Početak prebacivanja polazaka glavne autobuske stanice u Beogradu na lokaciju u Bloku 42 planiran je polovinom septembra, saopštio je Gradski sekretarijat za javni prevoz na svom Instagram nalogu.

Ovim putem saopšteno je i da je izrada analize opsluženosti ove lokacije linijama javnog prevoza u toku, kao i da se razmatraju pojačanja pojedinih linija i mogućnost uvođenja novih, koje će povezati novu autobusku stanicu sa važnim lokacijama, kao što je Klinički centar.

Dodatna organizacija polazaka linija sa Novog Beograda biće, kako su naveli, moguća nakon izgradnje planiranog terminusa u Ulici Milutina Milankovića, što je projekat koji vodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

Kako su ranije iz Sekretarijata dali objašnjenje medijima, autobusima na linijama međumesnog prevoza neće biti dozvoljeno korišćenje mosta Gazela, kao i ulazak u grad iz pravca saobraćajne petlje Bubanj potok, odnosno vozila će biti usmeravana na korišćenje Obilaznice oko Beograda.

Takođe, putnici iz pravca juga više neće moći da na gradskim stajalištima duž motoputa, na kojima se zaustavljaju brojni gradski autobusi, prelaze na te linije i odlaze u delove Beograda koji su im potrebni.

Kako ne bi u potpunosti ostali bez ove mogućnosti, plan nadležnih je da ubuduće svi ti putnici presedaju na gradske linije kod Tranšpeda.

- Autobusko stajalište Tranšped u postojećem režimu saobraćaja koriste linije gradskog i prigradskog prevoza br. 70, 354, 460, 461, 462 i 463 i novim aktom biće omogućeno i korišćenje od strane vozila međumesnog prevoza - naveli su iz Sekretarijata nedavno.

Na novoj autobuskoj stanici uređen je stanični plato sa peronima, ogradama i nadstrešnicama, kao i sa većinom pristupnih saobraćajnica.

Ali, ova stanica, kao svojevremeno kada je i Prokop postao glavna železnička, neće još neko vreme imati klasičnu staničnu zgradu sa šalter salama i ostalim sadržajima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati