Beograd

[ Izvor: Danas ]

19. 03. 2024. 22:06 2

Grad Beograd dao više od 321 milion dinara firmi koja je povezana sa dovoženjem glasača iz RS u "Arenu"

Firma koja se dovodi u vezu sa organizovanim dovoženjem birača iz Republike Srpske u "Štark arenu" u poslednjih godinu dana sklopila je sporazume sa Gradskom upravom Beograda vredne čak 321,6 miliona dinara.

Reč je o firmi "T&M Group Solutions", vlasništvo bivšeg rukometaša Daneta Šijana, bliskog Srpskoj naprednoj stranci (SNS), čije preduzeće se, kako stoji u evidenciji Agencije za privredne registre (APR), bavi uslugama obezbeđenja, piše Danas.

Šijan je javno podržao SNS više puta, a u Crnoj Gori je zajedno sa funkcionerom te stranke, kolegom rukometašem Vladom Mandićem imao problema sa zakonom.

Naime, Šijan je za vreme lokalnih izbora u Nikšiću 2021. godine bio priveden sa Mandićem pod optužbom da su nelegalno uneli veliku količinu novca, navodno za potkupljivanje glasača u korist stranaka bliskih srpskim vlastima. Sledeće godine, Šijanu i Mandiću je zabranjen ulazak u Crnu Goru i oni su vraćeni sa crnogorske granice.

Mandić se, kao i Šijan, dovodi u vezu sa dovoženjem i prijavljivanjem birača za decembarske izbore. Prema podacima Stranke slobode i pravde (SSP), u Ulici Kraljevića Marka broj 9 u zgradi koja je u vlasništvu Mandića bio je upisan 121 birač za republičke izbore i 154 za beogradske izbore.

Prilikom otkrivanja dovoženja birača iz Republike Srpske u "Štark Arenu" na dan izbora 17. decembra, portal Radio Slobodna Evropa (RSE) pisao je o prisustvu nekoliko vozila kompanije "T&M Group Solutions".

Tog dana, kako navode mediji, "Arenu" je obezbeđivao određeni broj muškaraca bez ikakvog obeležja, a nekoliko njih fizički je sprečilo članove Republičke izborne komisije da uđu u objekat i provere navode da se građani Republike Srpske autobusima dovoze u Arenu.

Predsednica beogradskog odbora SSP i narodna poslanica Mila Popović u petak je u javnost izašla sa podatkom da je firma "T&M Group Solutions" putem javne nabavke nedavno dobila posao obezbeđivanja objekata Gradske uprave vredan do 180 miliona dinara.

Uvidom u Portal javnih nabavki može se naći podatak da je 5. marta ove godine baš ta firma uz "Sparta Security" i "Atlas Security" zaključila okvirni sporazum sa Sekretarijatom za opšte poslove Gradske uprave Beograda radi obavljanja usluge obezbeđenja u pomenutom iznosu od 180 miliona dinara.

Ipak, ovaj sporazum ne predstavlja prvu saradnju "T&M Group Solutions" sa gradom Beogradom, na istom portalu mogu se naći još dva takva sporazuma od osnivanja ove firme.

Prva saradnja grada Beograda i "T&M Group Solutions" bila je takođe angažovanje na obezbeđenju objekata Gradske uprave zaključen 3. aprila 2023. godine za 99,6 miliona dinara. Ta firma je tada sklopila sporazum sa gradom zajedno sa sedam drugih kompanija među kojima je i "Sparta security".

Oktobra iste godine, "T&M Group Solutions" bila je jedna od četiri firme koje su sklopile okvirni sporazum sa gradom, ovog puta za čišćenje zgrada Gradske uprave grada Beograda u iznosu od 42 miliona dinara.

Računajući sva tri okvirna sporazuma, grad Beograd je za godinu dana izdvojio 321.600.000 dinara za usluge koje je između ostalih obavljala i firma "T&M Group Solutions".

Osim sporazuma sa Gradskom upravom, ova firma sklapala je sporazume i ugovore i sa drugim javnim institucijama među kojima su Univerzitetski klinički centar Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Klinički centrar Vojvodine, Ustanova studentski centar "Beograd", Muzej grada Beograda, Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, Elektrodistribucija Srbije, Republički fond za zdravstveno osiguranje, i JKP "Beogradske elektrane".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati