Beograd

Direktno.rs

17. 03. 2024. 14:55 5

DS: Vanredno stanje u Beogradu

"Privremeni organ ne samo da je protivzakonit po pitanju sastava, jer ne oslikava (čak ni teško pokradenu) volju Begrađana na "izborima" održanim 17. decembra 2023. godine, već postupa direktno suprotno odredbi člana 87. Zakona o lokalnoj samoupravi", navodi se u saopštenju Demokratske stranke, koje prenosimo u celosti.

 "Pomenuta zakonska odredba propisuje da u situacijama u koju je SNS doveo Beograd, privremeni organ može obavljati isključivo tekuće i neodložne poslove!

Trenutno u našem gradu privremeni organ radi upravo suprotno. Na brzinu se kreće u realizaciju kako spornih, tako i poslova koji omogućavaju visoku "ugradnju" - privatizacija Laste, predavanje profitabilnih autobuskih linija privatnicima, renoviranje Trga Nikole Pašića, "razvijanje lokacije" Generalštaba...

Istovremeno, tekući i neodložni poslovi za koje je privremeni organ jedino i nadležan, verovatno zbog malih mogućnosti za manipulaciju i angažovanja aktivista na organizovanju nove izborne krađe, potpuno su zapostavljeni. 

"Zbog izbora" radi sve manje sijalica javne rasvete, sve je više udarnih rupa na putevima, zelene površine su razrovane, smeće po parkovima i ulicama raznose vetar i ptice, korpe za smeće su prepune...

Demokratska stranka poručuje da bi naprednjaci trebalo da prihvate činjenicu da su najgora vlast u istoriji Beograda i da su odavno izgubili poverenje Beograđana. Takođe ih pozivamo da prekinu sa izbornim prevarama i da dostojanstveno prihvate volju građana. Kako go odlučili, izgovor "nismo znali" neće biti uzet kao olakšavajuća okolnost kada budu suočeni sa krivičnom i materijalnom odgovornošću za štetu koju su prouzrokovali našem gradu", zaključuje se u saopštenju Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati