Beograd

Direktno.rs

14. 03. 2024. 14:35 8

"Zelenilo pozajmilo pare za plate od Vodovoda, da li je pred bankrotom?

Gradski odbor Beograd Narodnog pokreta Srbije postavlja pitanje doskorašnjem gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću i Privremenom organu grada Beograda da li je Javno komunalno preduzeće (JKP)Zelenilo Beograd pred bankrotom, s obzirom na to da je pozajmilo novčani iznos od 20 miliona dinara od JKP Beogradski vodovodi kanalizacija da bi moglo da isplati plate zaposlenima? - stoji u saopštenju NPS koje prenosimo u celosti.

- JKP Zelenilo Beograd mesečno treba oko 190 miliona dinara za plate zaposlenima. Činjenica da kompanija nema dovoljno resursa i osnovnog materijala za obavljanje osnovne delatnosti govori o nedostatku adekvatnog planiranja i transparentnosti u troškovima, a što je posledica postavljanja nestručnog kadra koji se ne biraju na konkursu u skladu sa zakonom, već po partijskoj liniji.

- Činjenica da se novac pozajmljuje od JKP Beogradski vodovod i kanalizacija kako bi isplatili plate svojim zaposlenima, jasno pokazuje ozbiljne probleme sa finansijskim upravljanjem.

- Građani imaju pravo na jasne odgovore i transparentnost u vezi sa finansijskim poslovanjem svih javnih preduzeća, pa tako i sa ovim. Nažalost, politika postavljanja i uhlebljavanja političkih kadrova koji vode gradska javna preduzeća u v. d. stanju pokazala se potpuno pogubnom, a na šta smo ukazivali svih prethodnih godina, a posledicu toga trpeće Beograđani i zaposleni u ovim preduzećima - stoji na kraju saopštenja Narodnog pokreta Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati