Beograd

[ Izvor: N1 ]

18. 02. 2024. 20:19 7

Stečajni upravnik "skućio" pola familije u Geneks kuli

Poslovni deo Geneks kule prodat je prošle godine i to jeste najveći deo imovine kompanije Generaleksport u stečaju, ali nije jedini. Na red je sada došla i prodaja ostale imovine, među kojom je i stan u drugom delu Geneks kule. Mnogo je razloga zbog kojih će prodaja tog stana ići dosta teško.

Pažnja, pažnja! Na vrhu Geneks kule prodaje se stan s odličnim pogledom na ceo Beograd, ali sa jednim malim problemom. Ide u paketu sa stanarima.

Idemo onda do 30. sprata?

- Idemo. Tamo nas čeka jedan stan od 42 kvadrata koji pripada Budimiru Mrdoviću, odnosno Desimiru Mrdoviću, a u papirima trebalo bi da je vlasništvo kompanije Generaleksport u stečaju - kaže predsednik odbora poverilaca kompanije Generaleksport u stečaju Božidar Stavrić.

Ako vam ništa nije jasno - bez brige, tek vam neće biti.

- E sad to treba da se raspetlja ko je Budimir, a ko Desimir, ali da probamo… - nastavlja Stavrić.

Za to je neophodno da prvo objasnimo da Geneks kula ima dva dela - levo je stambeni, desno poslovni i samo taj poslovni bio je vlasništvo firme Generaleksport. Bio, jer 2015. nekadašnji trgovinski gigant odlazi u stečaj i tu na scenu stupa Budimir Mrdović.

- Budimir je čovek koji zastupa Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika i koji već osam godina vodi stečaj, ali sem prodaje poslovnog dela, ništa se nije uradilo - priča Stavrić.

Poslovni deo kule prodat je prošle godine vlasniku Eureka bar Aleksandru Kajmakoviću, no pre Ace Bosanca, na scenu je stupio Mrdović, ali sada Desimir.

- Desimir je rođeni brat Budimira koji je godinama obavljao nepostojeću funkciju upravnika poslovnog dela - kaže Stavrić.

Je li tu kraj optužbama protiv porodice Mrdović? Nije. Ima još. Za to je potrebno da se izađe na krov Zapadne kapije Beograda.

- Sad ulazimo u jednu od najlepših galerija u Beogradu, dobrodošli, osećajte se kao kod svoje kuće - kaže Božidar Stavrić.

Papiri, međutim, kažu da bi ovo mogla da postane kuća izvesnog Luke, pogađate, Mrdovića. Iako se nalazi u stambenom delu kule, pravo na ovaj prostor u potkrovlju polaže Generaleksport. Ali pre nego što je tzv. galeriju prodao Eureka baru, 2018. godine, kako piše u katastru, pravo svojine nad ovim prostorom zatražio je Luka Mrdović. To je Budimirov sin, objašnjava upravnik jednog dela stambene zgrade, dok novinari televizije N1 se nevericom pitaju da li se šali?

- Neverovatno, ali tako je.

I tu neverovatnim stvarima nije kraj. A pritom se ne misli na neverovatan pogled koji se pruža sa jedne od najviših zgrada u prestonici.

Ekipa N1 se našla na krovu stambenog dela Geneks kule, ali zapravo tik iznad stana broj 119. Verovatno jedinog stana u istoriji koji se prodaje zajedno sa stanarima. Problem je, međutim, što je nemoguće utvrditi ko zapravo živi ispod.

I koji je sad taj stan?

- Prvi sa leve strane.

Pa to neki manji?

- To je stan od 42 kvadrata, ovi veliki su od 70 kvadrata.

Sad mu je početna cena 5,5 miliona dinara, a u oglasu za prodaju stoji i upozorenje - da je protiv stanara koji tu žive bespravno još u novembru 2022. pokrenut postupak za iseljenje.

Ne lezi vraže, samo tri meseca ranije, vlasnik baš tog - stana 119, saziva skupštinu stanara ne bi li smenio upravnika - sagovornika televizije N1. Ali on, kao što se vidi, i dalje upravlja jer kaže - ta skupština stanara se nikada nije desila, vlasnik stana 119 falsifikovao je svih 45 potpisa navodnih stanara i takav falsifikat overila mu je opština Novi Beograd. Ko je genije, pitanje je?

- Prema ovim papirima koje ja imam - od 2022. vlasnik je Desimir Mrdović - kaže Božidar Stavrić.

Od Desimira ni D, od Budimira ni B. Ne odgovaraju Mrdovići ni na pozive ni na poruke. Ćuti i Agencija za licenciranje stečajnih upravnika kojoj su novinari pisali još pre skoro nedelju dana moleći ih da neko odgovori na ozbiljne optužbe da je jedan stečajni upravnik uhlebio i maltene skućio pola familije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati