Beograd

Direktno.rs

16. 02. 2024. 10:32 8

Ruše zaštićenu vilu: SSP podnela krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Vračar

"Društvo za rušenje Vračara, u koje je Opštinu pretvorio njen predsednik, dr Milan Nedeljković, ostatak rukovodstva i neizbežni Goran Vesić, na Dan državnosti su omogućili rušenje četiri neimarske vile u ulicama Janka Veselinovića i Đorđa Vajferta, koje Vračarci pokušavaju da sačuvaju od urbanističkog zločina još od 2021. godine", navela je Ana Gođevac, potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Rušenje su započeli skidanjem krova na vili u Janka Veselinovića 15, iako je kuća bila na listi posebno vrednih objekata i čekala je novu zaštitu. Stranka slobode i pravde prijavila je skidanje krova opštini Vračar, ali ona nikada nije reagovala. Ne čudi ćutanje nadležnih, ako znamo da je vila u vlasništvu firme Elita cop, koja izvodi radove u Beogradu na vodi, maltretira ljude u ulici Petra Kočića jer ugrožava potporni zid jedne kuće, a na sve to je od Fonda za razvoj dobila preko milion evra za likvidnost.

Očigledno je da naprednjački režim brže-bolje donosi odluke u korist investitora u periodu bezvlašća zbog dokazane izborne krađe u Beogradu od strane SNS-a. Svesni su i oni da nikada više neće odlučivati na Vračaru jer su, i nakon pritisaka, kupovine glasova i dovođenja ljudi zaposlenih u opštini Sokolac u Republici Srpskoj, na kraju dobili 27,6% glasova, dok je "Srbija protiv nasilja" dobila 49,23%.

Stranka slobode i pravde podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika GO Vračar zbog rušenja zaštićene vile u ulici Janka Veselinovića 10 i zahteva da javno tužilaštvo počne da radi svoj posao, kako bismo zaštitili Vračar od urbanističke betonizacije", zaključila je Ana Gođevac, potpredsednica GrO Stranke slobode i pravde Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati