Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

24. 01. 2024. 20:25 24

Vučićev batinaš sa inauguracije na čelu Carine Beograd?!

Dejan Krstović, koji je godinama unazad u javnosti poznat i u medijima označen kao vođa SNS batinaša, koji su maltretirali građane tokom inauguracije predsednika Republike Aleksandra Vučića u maju 2017. godine, izabran je za novog direktora Carine Beograd, nezvanično saznaje Nova. rs. Krstović će na tom mestu naslediti Sašu Milenkovića koji je nedavno smenjen.

Mesto direktora Carine Beograd upražnjeno je nakon što je pre dve nedelje smenjen Saša Milenković, inače blizak rođak inspektora Slobodana Milenkovića, smenjenog načelnika Četvrtog odeljenja beogradske policije koji je razotkrio "Jovanjicu".

Iako se u javnosti povelo pitanje da li je smena direktora Carine Beograd povezana sa progonom njegovog brata od strica, ubrzo se ispostavilo je to malo verovatno jer dvojica braće nisu bili u dobrim odnosima od izbijanja afere "Jovanjica".

Prema nezvaničnim saznajima, na mesto Milenkovića trebalo bi da dođe upravo Krstović. Njegovo pojavljuje se u medijima kao člana grupe koja je 2017. godine za vreme inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića gurala građane i novinare i terala ih sa mesta okupljanja, a među njima i novinarku Danasa Lidiju Valtner.

U aprilu 2018. godine se pominjao kao kandidat za generalnog direktora GSP, a u januaru 2019. godine Udruženi sindikati Srbije "Sloga" optužili su Krstovića da je verbalno napao jednog njihovog predstavnika posle sastanka sindikalaca sa generalnim direktorom o stvaranju uslova za rad sindikata.

Krstović je, kako je tada preneo sindikat, tražio da obezbeđenje izbaci sindikalca iz zgrade rečima "ko je tebe ovde pustio, zovite obezbeđenje da se ova bitanga izbaci" i pretio rečima "zovite pravnu službu, ovoj bitangi da se da otkaz, ili da bude tehnološki višak".

Sindikat je tada ponovio kritike na račun Krstovića kada je u pitanju finansijski rad preduzeća i njegovo urušavanje, "posebno nakon odluke da se privatnicima ustupi još jedna od najprofitabilnijih linija ka Surčinu".

Interesantna je i radna biografija Dejana Krstovića.

Rodom je sa Kosova, a iz biografije objavljene na internet prezentaciji GSP Beograd, vidi se da je u Peći završio gimnaziju smer hemijsko-tehonološki tehničar, kao i Višu ekonomsku školu.

Radio je u Poreskoj upravi u Peći, kao i regionalnom centru Poreske u Prištini, da bi 2005. godine prešao u filijalu u Zemunu, gde radi do 2016. godine.

Iz Poreske 2016. godine prelazi u GSP na mesto izvršnog direktora za finansije, a od 2018. godine je predsednik Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama.

Poslednjih deset godina radi intezivno i na svom obrazovanju, pa je 2010. godine završio Visoku strukovnu školu za preduzetnike i postao strukovni menadžer.

Sledeće godine na Fakultetu za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove stiče zvanje diplomiranog ekonomiste, da bi 2015. godine upisao master studije poslovne ekonomije na Fakultetu za poslovne studije i pravo Univerziteta Union - Nikola Tesla.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati