Beograd

D. Ljutić

11. 01. 2024. 21:01 3

Šapić ostavio Beograd na ledu

Aleksandar Šapić se pre novogodišnjih praznika izvinio Beograđanima zbog "nezapamćenih saobraćajnih gužvi“ koje su nastale "nelegalnim blokadama glavnih saobraćajnica". Ali, svako njegovo dosadašnje izvinjenje je bilo poniženje za građane. On ustvari i ne zna šta je iskreno izvinjenje. A to je ono prihvatanje odgovornosti za grešku i autentično obećanje da će se učiniti sve kako bi se situacija popravila. Ipak, čini se da to ne treba očekivati od čoveka koji je izmislio jednu afričku državu i jednog filmskog reditelja.

Predsednik privremenog organa u Beogradu Aleksandar Šapić voli da pogleda kad mu odgovara u "ono od čega se živi". A živi se od srpske prestonice, u kojoj je SNS napravio opšti haos, pravni, arhitektonski, saobraćajni, kulturološki, politički. Haos iz kog je sramotno izrasla Kula Beograd, kao simbol uspona jedne autoritarne vlasti. Na led i kolaps, gore pomenuti nije obratio pažnju.

Tokom ledenih dana na Ortopedskoj klinici na Banjici dnevno u proseku bude pregledano više od 150 ljudi. Haos se nastavio. Autobus na liniji 25 je zbog kvara morao da se isključi iz saobraćaja pošto je iz njega kuljao ogroman dim. Na Bulevaru despota Stefana ispod Pančevačkog mosta zapalio se autobus, ali je brzom reakcijom vozača požar ugašen. Autobus GSP sleteo je sa puta i uleteo u dvorište porodične kuće u Zaklopači. Drugog dana Božića u Beogradu su se desila dva lančana sudara. Prvi lančani sudar dogodio se kod Ostružničkog mosta. U ovom lančanom sudaru učestvovalo je deset automobila. Drugi lančani sudar dogodio se kod Arene na Novom Beogradu. - Pre samo nekoliko nedelja Šapić je tvrdio da su učestale nesreće sa autobusima GSP zapravo diverzije pred izbore, a danas je svima jasno da je sve što se dešava posledica nestručne i bahate vlasti - izjavila je Ana Gođevac, potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Čini se da Šapić Beograd ne shvata kao sukob razumnih ideja i programa, već kao praktično rešavanje mogućih urbanih želja investitora. Prestonicu vidi kao priredbu ili neku vrstu poljoprivrednog sajma komunalnih inovacija. To već postaje opasna igra, jer pretpostavlja kompromisnu saradnju sa svim mogućim igračima na sceni, kao i spremnost da se zažmuri na različite kriminalne radnje, koje se sprovode s druge strane gradske kapije.Takav je kandidat SNS-a za gradonačelnika, elitista, pažljivo bira društvo, ne može da se druži i sarađuje sa svakim. Naročito ne sa ljudima koji stvarno žive i rade u Beogradu.U zemlji sa razvaljenom ekonomijom i niskim standardom, nezaposlenošću, neko se sad usuđuje da od građana traži da veruje i ulaže u gradsku vlast, koja je upravo i odgovorna za totalni i svakodnevni saobraćajni kolaps. Kao vrhunski argument za verodostojnost obećanja da će kvalitet prevoza biti poboljšan, navodi se da je kvalitet saobraćaja poslednjih deset godina stalno poboljšavan, da imamo nekoliko takozvanih "španaca“, nekoliko autobusa čija vrata proizvode zvuk kao u "Zvezdanim stazama“.

To je zbog toga što uglavnom "polete" tokom vožnje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati