Beograd

[ Izvor: CityMagazine ]

13. 12. 2023. 11:22 2

Spajdermen u Beogradu: Ovo davno nismo videli (VIDEO)

Ako čujete da se pominje beogradska verzija Spajdermena, verovatno pomislite na tipa obučenog u ovaj kostim? Pogrešno!

Jedan snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama nam je pokzao kako izgleda kad se u Beogradu pojavi naš čovek - pauk.

Naravno, niko nije ujeden od strane radioaktivnog pauka. već je u pitanju stara beogradska disciplina, kešanje na tramvaju.

Kako kaže Vukajlija - kešanje je jedina sportska disciplina koju su smislili i upražnjavali, godinama, samo Beograđani. Kažu da su zbog toga neki modeli tramvaja morali biti izbačeni iz upotrebe. Da li je to bio stvarni razlog, ili je ovo samo još jedna od urbanih legendi, ne zna se. Reč je o svojevrsnom kultu koji je iščeznuo, a u svoje vreme posmatran sa simpatijama iako je prvi vid švercovanja na gradskom prevozu.

"Ne mogu da mu traže kartu, ako ne mogu da dodju do njega"; "Paukčovek on the mission"; "Vratilo me u detinjstvo, kada ovo nije bio toliko redak prizor, doduše bilo je 10 puta manje saobraćaja i bilo je bezbednije" neki su od komentara na ovaj redak prizor "beogradskog Spajdermena".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati