Beograd

[ Izvor: N1 ]

07. 11. 2023. 21:37 5

Autobuska stanica u BG kao "Skadar na Bojani"

Radovi na izmeštanju Beogradske autobuske stanice su ponovo u jeku, baš u danu kada su gradilište obilazili gradski funkcioneri. Stižu i nova obećanja o početku saobraćaja sa ove lokacije, a samim tim i strah zaposlenih BAS-a da za njih više neće biti ni mesta ni posla.

Posle mnogo godina čekanja, probijenih rokova, obećanja, gradilište će navodno konačno postati nova autobuska stanica. Radovi su se naročito zahuktali uoči i tokom obilaska onih koji privremeno vode grad, a koji bi voleli da nakon izbora u decembru to nastave da rade.

Obećanja u vezi sa zavrsetkom stanice bila su brojna i davali su ih mnogi gradski funkcioneri. Prvi, tadašnji gradonačelnik Siniša Mali obećao je otvaranje 2016. ili 2017. godine. Kada je došla 2017. godina, o njoj je Govorio Goran Vesić. On je kraj radova prognoziorao za 2018, a potom za 2019. kao i za 2020. godinu. Posle toga, poslednji put, opet Vesić za kraj 2021. godine.

Gradonačelnik u ostavci, Aleksandar Šapic ovog utorka kaže - stanica će biti izmeštena početkom 2024. godine.

Konačno izmeštanje stanice nije dobra vest za radnike BAS-a, s obzirom na to da će u narednom periodu više od 300 ljudi ostati bez posla.

- Mi nemamo nikakve informacije, oni koji možda nešto i znaju to neće da nam kažu - kaže Tomislav Stevanović iz Nezavisnog sindikata BAS-a.

Šture ali potvrdne informacije novinari N1 su dobili od direktora BAS-a, koji kaže da priča o otpuštanju nema nikakve veze sa selidbom stanice.

- Ima veze sa našim problemima. Ti problemi se svode na to koliko možemo da trošimo po tome koliko zarađujemo. Tamo gde ne ostvarujemo dobre rezultate moramo se bolje organizovati - izjavio je za N1 direktor BAS Boban Kovačević.

Neposredno nakon ovih reči direktora, na oglasnoj tabli pojavilo se nešto konkretnije obaveštenje o sastanku, a na dnevni red je stavljeno "donošenje odluke o ukidanju radnih jedinica".

Blagajniku Tomislavu je jasno šta to znači.

- Nemam čemu da se nadam, nemam razloga da se nadam, ja sam pred nekom penzijom - kaže Tomislav.

Nemaju čemu da se nadaju ni trgovci, ugostitelji, administracija, zaduženi i oni zaduženi za higijenu. Za njih, izvesno je, neće biti mesta na Novom Beogradu.

Iako je predizborna kampanja u jeku, gradonačelnik u ostavci tvrdi kako radovi ipak neće biti završeni do izbora, već početkom 2024. godine, što možda i nije tako loše, s obzirom na to da ne znamo koliko će se Beograđanima dopasti da više na autobusku stanicu ne idu u centar grada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati