Beograd

27. 10. 2023. 09:56 3

Popović: Novac za tehničke gradskih autobusa u nečijim džepovima

Zašto vlast nije htela da obavi tehničke preglede autobusa javnog prevoza, postavljaju pitanje predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP). i dodaju da bi se tad videlo da četvrt milijarde evra koje odlaze iz budžeta grada Beograda svake godine u GSP ne odlaze u sigurnost građana na ulicama nego ko zna za šta i u čiju korist. Predsednica Gradskog odbora SSP Mila Popović ocenjuje da Beograđani ne samo da strahuju od nasilja koje je eskaliralo, već se plaše i vožnje gradskim prevozom.

Predsednica Gradskog odbora SSP Mila Popović ocenjuje da Beograđani ne samo da strahuju od nasilja koje je eskaliralo, već se plaše i vožnje gradskim prevozom.

- Plaše se vožnje gradskim prevozom jer se sve češće neki autobus zapali ili izazove saobraćajnu nezgodu - zjavila je Mila Popović i navela da je juče BMC turski autobus sleteo sa puta i udario u ogradu, a danas se autobus zapalio na Brankovom mostu.

Popović je upitala šta je sledeće i podsetila je da je Stranka slobode i pravde više puta zahtevala tehnničke preglede svih vozila, ali da ova SNS vlast to nije htela da uradi. "Zašto? "

- Jasno je da bi se tada videlo da četvrt milijarde evra koje odlaze iz budžeta grada Beograda svake godine u GSP ne odlaze u sigurnost građana na ulicama nego ko zna za šta i u čiju korist. Da li bi se videlo i da je gradska vlast kupovala neispravna vozila koja nisu prilagođena vožnji na našim ulicama? - objasnila je Popović i zaključila, Beograd u svojoj istoriji nije imao nesposobniju vlast.

- Prizori autobusa koji gore, vozila koja pokvarena stoje na ulici, putnika koji beže i spašavaju se da prežive, u Beograđanima izazivaju osećaj tuge i očaja. Ovaj nemar i nebriga, ovo bahato ophođenje prema gradskoj imovini odmah moraju prestati, a sve dok je SNS na čelu Beograda to se neće desiti. Zato će građani na izborima odgovoriti i na nebrigu i na javašluk i glasati za one koji će sve uraditi da, za početak, počnu da se osećaju sigurno u gradu u kome žive - poručila je predsednica beogradskog SSP-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati