Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

28. 08. 2023. 07:31 6

Šapićev čovek diže još jedan sprat: "Da li ekipu štiti i ministarka Irena Vujović?"

Iako je Gradska inspekcija naložila da se prekine sa gradnjom u Dobropoljskoj ulici u Beogradu, gde je investitor saradnik gradonačelnika Šapića Mirjan Nešović, on je nastavio da zida. Crvenu traku kojom je zatvoreno gradilište, skinuo je i nastavio da gradi. Na gradilište su stigli i geometri, a Nešović planira da podigne još jedan sprat. Inače, u neposrednoj blizini gradilišta nalazi se privatni vrtić čiji je osnivač otac gradonačelnika Beograda, Miloš Šapić.

Nakon otkrivanja nelegalne gradnje, prema saznanjima portala Nova.rs, inspekcija je izašla na teren u Dobropoljskoj ulici gde Nešović gradi i zatvorila gradilište. To se vidi na fotografijama do kojih je pomenuti portal došao, a gde se jasno uočava da je inspekcija crvenom trakom obeležila prostor i označila da se gradilište zatvara.

Nešović, direktor u Vaterpolo klubu Novi Beograd, čiji je osnivač Šapić, oglušio se o odluku gradske inspekcije i nastavio da gradi. Nakon što je odmah posle odluke ove gradske institucije skinuo traku i nastavio da gradi, u petak je ubrzao dinamiku radova. Na gradilište u Dobropoljskoj ulici stigli su geometri, majstori, a Nešović je krenuo i u podizanje novog sprata, uprkos zabrani gradnje.

Samo prisustvo geometra je nužan korak ka dobijanju dozvole za legalizaciju, što dodatno govori o celom slučaju saradnika bliskom Šapiću. Nešović je od nedavno direktor u VK Novi Beograd, klubu koji je 2015. godine osnovao aktuelni prvi čovek Beograda.

Nova.rs je u više navrata kontaktirala gradski Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju zbog čega se i dalje gradi u na adresi u Dobropoljskoj, uprkos zabrani, međutim odgovor nije stigao. Nijedna gradska institucija ne reaguje i ne odgovara kako je moguće da se gradi ukoliko je inspekcija naložila da se prekine sa gradnjom.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, koja je i prva govorila o ovoj aferi, ocenila je da se iza svega krije partijski nalog SNS.

- Postavlja se sada pitanje i da li Šapićevu ekipu štiti i ministarka Irena Vujović, koja je i dalje šef Srpske napredne stranke tu na Savskom vencu, jer joj je Šapić ipak partijski nadređen, s obzirom na to da je on kao potpredsednik SNS na višoj stranačkoj funkciji od nje. A vi znate da je partijski nalog SNS iznad svakog zakona. Uostalom, kako bi drugačije sve ovo bilo moguće? - kazala je u izjavi za Novu Tepić i dodala:

- Ako nije tako, onda neka to dokažu sprovođenjem zakona, što znači da očekujem da gradska inspekcija naloži rušenje ove nelegalne zgrade, a tužilac naloži hapšenje Šapićevog direktora, jer je izvršeno najmanje tri krivična dela. Kao što očekujem i od Ministarstva građevinarstva da se izjasni o ovom slučaju i sprovede reviziju i nadzor nad svim prethodnim Šapićevim nelegalnim gradnjama koje su protivzakonito ozakonjene. Dakle, neka krenu od sebe i tako daju primer građanima - zaključila je Tepić.

U komšiluku privatni vrtić čiji je vlasnik otac gradonačelnika

U neposrednoj blizini nelegalne zgrade u Dobropoljskoj ulici nalazi se privatni vrtić "Spartakus Maple Bear", čiji je je vlasnik otac gradonačelnika Miloš Šapić. Ovaj privatni vrtić osnovan je 2018. godine, a iza sebe je ostavio veliku aferu oko toga da li je imao sve potrebne dozvole za rad.

Naime, nekoliko vlasnika privatnih vrtića reklo je ranije za medije da ovaj vrtić nema odgovarajuću upotrebnu i građevinsku dozvolu, zbog čega nije ni mogao da krene sa radom. Kako su dodali, vrtić nije imao status poslovnog objekta, pa samim tim ni potrebne dozvole.

Iz Ministarstva prosvete naveli da je vrtić imao licencu za rad, dok se iz nadležnog Sekretarijata nisu odlašavali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati